• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Λέσβος εάλω: Άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε ΜΚΟ και μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Η Λέσβος εάλω: Άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε ΜΚΟ και μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Γίνεται το θέλημα των «επενδυτών» σε μία άλλοτε αμιγώς χριστιανική χώρα.

Εικόνες από Μέση Ανατολή, όπου ο χριστιανισμός ισούται με θανάσιμο αδίκημα, αντικρίζουμε όλο και πιο συχνά στη χώρα μας.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά η Λέσβος είναι αυτή που «πρωτοπορεί».

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως γκρεμίστηκε (προφανώς από ανθρώπινο χέρι) ο σταυρός που είχε στηθεί από αγνώστους πριν από μερικές εβδομάδες στη θέση Απελή Μυτιλήνης!

Σας θυμίζουμε πως ο εν λόγω σταυρός είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από «αλληλέγγυους», ΜΚΟ αλλά και μετανάστες.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ «Συνύπαρξη» είχε αναφέρει:

«Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Σήμερα οι εικόνες από το σημείο είναι σίγουρα αποκαρδιωτικές σε ένα θέμα που αναμένεται να ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στο νησί.

Δείτε τις φωτογραφίες από το lesvosnews: