• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκατομμύρια διώκονται επειδή πιστεύουν στον Χριστό: Το μήνυμα-κόλαφος με αφορμή τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατομμύρια διώκονται επειδή πιστεύουν στον Χριστό: Το μήνυμα-κόλαφος με αφορμή τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωνή της λογικής ακούγεται έστω και αργά στο εξωτερικό.

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, στο μήνυμά της η ουγγρική κυβέρνηση επέλεξε να τονίσει τις διώξεις εκατομμυρία πιστών ανά την υφήλιο.

Ανθρώπων που περιφρονούνται, διώκονται ή ακόμη και θανατώνονται επειδή έχουν το…«ελάττωμα» να πιστεύουν στον Χριστό.

Πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός για την βοήθεια των διωκώμενων Χριστιανών, Tristan Azbej, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του κλήθηκε να τονίσει μία «άβολη αλήθεια» που πολλοί στη Δύση αγνοούν.

Μιλώντας για τους διωγμούς των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο ανέφερε:

«Πριν από μερικά χρόνια, στο Δημαρχείο της Βρυξελλών, αποφασίστηκε να μην τοποθετηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, απαγορεύθηκε το στήσιμο φάτνης του Χριστού για λόγους ….(θρησκευτικής) ουδετερότητας.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, έχουν καεί χριστιανικά βιβλία,στη Γαλλία οι εκκλησίες έχουν δέχονται επιθέσεις κάθε χρόνο και έχουν υποστεί ζημιές τα χριστιανικά σύμβολα.

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία, με περίπου το ένα τέταρτο του ενός δισεκατομμυρίου Χριστιανών σε όλο τον κόσμο να διώκονται ή να υφίστανται διακρίσεις .

Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο πέρισυ εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων

Ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, η Ευρώπη θα συνειδητοποιήσει τη σημασία αυτού του ζητήματος»

.

Όπως ο Ούγγρους Υπουργός επέλεξε να κλείσει την ομιλία του, έτσι κι εμείς ελπίζουμε η άλλοτε χριστιανική Ευρώπη να μην αργήσει να συνειδητοποιήσει την ανεπανόρθωτη ζημιά που συντελείται.

Για την ώρα φωνές κατά της ισοπέδωσης όλων των αξιών και παραδόσεων στην Δύση συνεχίζουν να ακούγονται ως «γραφικές» και τραγικά αναχρονιστικές:

(φωτο:pexels)