• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με αυτούς θα ζήσουμε αρμονικά;;; Δείτε πως έχασε μουσουλμάνος την γερμανική ιθαγένεια – Τα έχασαν όλοι στο δικαστήριο

Με αυτούς θα ζήσουμε αρμονικά;;; Δείτε πως έχασε μουσουλμάνος την γερμανική ιθαγένεια – Τα έχασαν όλοι στο δικαστήριο

Απίστευτο!!!

Το διοικητικό δικαστήριο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία αποφάσισε, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, να μην παραχωρήσει τη γερμανική ιθαγένεια σε έναν 40χρονο Λιβανέζο ο οποίος είχε αρνηθεί το 2015 να κάνει χειραψία με μία εκπρόσωπο του κράτους που θα του έδινε το πιστοποιητικό ιθαγένειάς του, όπως αναφέρει η έκθεση του δικαστηρίου.


Ο 40χρονος εισήλθε στη Γερμανία το 2002 με βίζα με σκοπό την πραγματοποίηση σπουδών. Μετά από δέκα χρόνια, υπέβαλε την αίτησή του για ιθαγένεια και μάλιστα πέρασε το τεστ πολιτογράφησης με αρκετούς βαθμούς.

Η αιτία της άρνησής του να δώσει το χέρι στη Γερμανίδα αξιωματούχο σχετίζεται με θρησκευτικούς λόγους. Για τον Λιβανέζο, σύμφωνα με την έκθεση του δικαστηρίου, η γυναίκα «είναι διαφορετικού φύλου και ως εκ τούτου θεωρείται απειλή σεξουαλικού πειρασμού ή ανήθικης συμπεριφοράς για τον άνδρα». Επιπλέον, είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του να μην κάνει χειραψία ποτέ ξανά με άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, αυτή η στάση μαρτυρεί μια «φονταμενταλιστική αντίληψη του πολιτισμού και των αξιών» και «των γερμανικών συνθηκών διαβίωσης». Επιπλέον, η χειραψία έχει νομική σημασία, συμβολίζοντας τη σύναψη σύμβασης.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο έφεσης στην απόφαση του δικαστή στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο παραμένει ανοιχτό.

ΠΗΓΗ: Sputnik