• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μάχη για την Αγιά Σοφιά! Η ΑΠΕΙΛΗ των Γκρίζων Λύκων με αναφορά στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάχη για την Αγιά Σοφιά! Η ΑΠΕΙΛΗ των Γκρίζων Λύκων με αναφορά στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

agyasofya
Έμμεση επίκληση των παράνομων μεταναστών που έχει στείλει η Τουρκία στην χώρα μας...

Από τους Τούρκους Γκρίζους Λύκους προήλθε η πρώτη αντίδραση στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προκειμένου να μην «ξεφύγει« η Αγιά Σοφιά από την διαθρησκειακή παγκόσμια προσπάθεια συνύπαρξης των θρησκειών (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ-κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν), Ισμέτ Μπουγιούκαταμάν σε δήλωσή του στο twitter έκανε λόγο για «υπέρβαση ορίων», για «σφάλμα» του Οικουμενικού Πατριάρχη και για «προαναγγελία επιθέσεων κατά των μουσουλμάνων από την Δύση».

«Επειδή ο Βαρθολομαίος δεν μπορεί να πει ‘η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε εκκλησία’, λέει ότι ‘η Αγία Σοφία ήταν στην υπηρεσία των Χριστιανών για 900 χρόνια και των Μουσουλμάνων για 500 χρόνια, άρα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς του μουσείου, πέρα από ένα μαθηματικό σφάλμα, προβαίνει και σε ένα σημαντικό λάθος λογικής», σημειώνει ο ΓΓ του σοβινιστικού κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η Αγία Σοφία έχει ήδη… «τουρκοποιηθεί» με τη σφραγίδα του Σουλτάνου του Πορθητή το 1453 «και είναι ένα σημαντικό τουρκο-ισλαμικό έργο της Κωνσταντινούπολης που θα ανήκει πάντοτε στην τουρκική πατρίδα».

Σχολιάζοντας την έκφραση του κ. Βαρθολομαίου ότι ‘η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, θα στρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο κατά του Ισλάμ’, ο Ισμέτ Μπουγιούκαταμάν αναφέρει ότι αυτό αφενός ξεπερνά τα όρια ενός Χριστιανού Πατριάρχη και αφετέρου εκλαμβάνει αυτή την πρόβλεψη ως «προαναγγελία» επιθέσεων κατά των Μουσουλμάνων.

«Ο ισχυρισμός του ότι εκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο θα λυπηθούν υπερβαίνει τα όρια της σιωπής του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος, απειλώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και μάλιστα συμβουλεύοντας τον να λυπάται καλύτερα για τα ισλαμικά έργα που η Ελλάδα ειδικά κατέστρεψε:

«Θα συμβουλεύαμε τον Βαρθολομαίο να εκφράζει τη λύπη του για όλα αυτά τα μουσουλμανικά έργα που καταστράφηκαν σε πολλά μέρη του κόσμου και ειδικά στην Ελλάδα. Προειδοποιεί για προγραμματισμένες επιθέσεις της Δύσης κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων», καταλήγει ο ΓΓ του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας.

Με άλλα λόγια οι Γκρίζοι Λύκοι, σε πλήρη ταύτιση με τον Ερντογάν, αφήνουν να εννοηθεί πως αν η Τουρκία κινδυνεύει από την χριστιανική Δύση, άλλο τόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από τους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες και πράκτορες της Άγκυρας, τους οποίους η γείτονα μπορεί να ξεσηκώσει ανά πάσα στιγμή με την κατηγορία πως η Ελλάδα έχει καταστρέψει μουσουλμανικά μνημεία.

Παρέμβαση ΗΠΑ

Να σεβαστεί το υπάρχον μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας, το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την UNESCO, καλεί, εν τω μεταξύ, την κυβέρνηση της Τουρκίας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, ως ένα παράδειγμα της δέσμευσής της να σέβεται τις θρησκευτικές παραδόσεις και τη διαφορετική ιστορία που συνέβαλε στην Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσει ότι θα παραμένει προσβάσιμη σε όλους», επισημαίνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δήλωση του που δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η μάχη για την Αγιά Σοφιά αναμένεται σκληρή…