Ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις, κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 2018, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, «ξαναχτύπησε» θεωρώντας πως…επιβάλλεται η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τζαμί καθώς αποτελεί σύμβολο κατάκτησης.
Ολόκληρες οι δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος:
«Η Αγία Σοφία είναι τζαμί, ένα σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να κατανοήσουν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το κάλεσμα για προσευχή (εζάν) θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας.
Οι ελληνικές Αρχές είτε δεν καταλαβαίνουν ότι θα είναι οι ίδιοι θύματα των απειλών (σ.σ. που εξαπολύουν) είτε τυφλώθηκαν από το μίσος και την οργή».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









