Κορωνοϊός: Τέλος στο χειροφίλημα στους παπάδες

Στους 14 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ιταλία και οι εκκλησίες, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εντείνουν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η καθολική επισκοπή της Μεσσίνας στην Σικελία έκανε τις συστάσεις ως απάντηση στην ταχεία άνοδο των λοιμώξεων στην Ιταλία. Σε επίσημη δήλωση, οι θρησκευτικές Αρχές της επαρχίας της Σικελίας, έγραψαν: «Ενόψει της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θεωρείται σκόπιμο να συμμορφωθούμε με ορισμένες διατάξεις και μέτρα υγιεινής. Ως προφύλαξη συμβουλεύουμε να διανέμετε η θεία κοινωνία στα χέρια των πιστών και όχι κατευθείαν στην γλώσσα, όπως συνηθίζεται, καθώς και να αποφεύγετε η σωματική επαφή – χειραψίες.».Συνιστάται επίσης, το δοχείο που περιέχει ιερό νερό, να παραμείνει προσωρινά άδειο.

Οι ιταλικές Αρχές «παλεύουν» για να περιορίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, την ώρα που στην χώρα καταγράφονται 14 θάνατοι και πάνω από 520 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αρκετές εκκλησίες, τόσο στο βόρειο τμήμα της χώρας – το κέντρο της εστίας – όσο και στο νότο, είναι επίσης σε αυξημένη κατάσταση συναγερμού.

Οι θρησκευτικές αρχές στην Πάντοβα, την Βιτσέντσα και το Μιλάνο, κοντά στις περιοχής της κόκκινης ζώνης του κορωνοϊού στην Ιταλία, ανέστειλαν όλους τους θρησκευτικούς εορτασμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων κατηχισμού των παιδιών. Παράλληλα, οι γάμοι και οι κηδείες θα τελούνται μόνο παρουσία πολύ στενών συγγενών.

Από Πολίτης Κύπρου, ΦΩΤΟ eurokinissi