• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κατάνυξη και συμμόρφωση στο προσκύνημα του Επιτάφιου- Με διπλές μάσκες κι αποστάσεις οι πιστοί (vid)

Κατάνυξη και συμμόρφωση στο προσκύνημα του Επιτάφιου- Με διπλές μάσκες κι αποστάσεις οι πιστοί (vid)

H Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στους ναούς, ενώ η περιφορά του περιορίστηκε στο προαύλιο των εκκλησιών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι περισσότεροι πιστοί συμμορφώθηκαν στα μέτρα.

Με πιστούς και κλήρο να ακολουθούν τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως ορίστηκαν από την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα η Ακολουθία της Περιφοράς του Επιταφίου.

H Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στους ναούς, ενώ η περιφορά του περιορίστηκε στο προαύλιο των εκκλησιών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το προσκύνημα του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εκτός ναού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ιερείς, νεωκόροι, ψάλτες και λοιπό προσωπικό των ορθόδοξων ναών υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

skai/ photo vid screenshot