• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες όλης της χώρας για την «Ανάσταση» του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες όλης της χώρας για την «Ανάσταση» του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου προσήλθε την Τρίτη στους ναούς όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό, λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Οι πιστοί έμειναν μακριά από τις εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα, ούτε έκαναν Ανάσταση, παρότι το Άγιο Φως έφτασε κανονικά στη χώρα μας. Το βράδυ της Τρίτης όμως όλοι οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς στις εκκλησίες της χώρας, τελέστηκε πανηγυρικά η αναστάσιμη ακολουθία.

eurokinissi


Με μάσκες και αντισηπτικά, οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως, το οποίο αν και ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου, δεν διανεμήθηκε στις εκκλησίες της χώρας.

eurokinissi
eurokinissi

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στις εκκλησίες για την «Ανάσταση» του κορωνοϊού

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TheBest, αυτές οι αγρυπνίες δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά την Αναστάσιμη Ακολουθία η οποία χάθηκε εξαιτίας των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος παραβρέθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

«Ανάσταση» στη Λαμία
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας στην είσοδο, συνοδεία δεκάδων πιστών με την λαμπάδα τους.

tvstar.gr

iefimerida/ photo eurokinissi