ΤΑ ΕΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Οι καλύτερες και πιο όμορφες ιστορίες είναι αυτές που βρίσκονται στο βιβλίο των βιβλίων.

Η λαχτάρα και η αγάπη για τη γνώση, μας οδηγεί στο βιβλίο αυτό, που δεν είναι άλλο από την Καινή Διαθήκη. Εκεί θα βρούμε κάποια από τα λόγια του Ιησού Χριστού. Στις μέρες μας είμαστε παραπάνω τυχεροί, διότι έχουν βρει το φως της δημοσιότητας και άλλα κείμενα που μιλάνε για αυτά που είπε ο Χριστός, και που ήταν θαμμένα για πάρα πολλά χρόνια, εξαιτίας, όλων αυτών που ήθελαν να μας δώσουν έναν Χριστιανισμό κατά τα μέτρα τα δικά τους, αλλά κυρίως των αφεντικών τους. Πολλά αρχαία κείμενα και βιβλιοθήκες κάηκαν, σε μια εποχή σκοτεινή για την ανθρωπότητα, όμως δεν θα ασχοληθώ με αυτό τώρα.

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι δυο στιχάκια από το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο. Όταν διαβάζεις τα κρυστάλλινα λόγια του Χριστού, όλα γύρω χάνουν την αξία τους, ο ψεύτικος κόσμος του Διαβόλου καταρρέει και εκείνη την ώρα είσαι σε επαφή με τον Θεό. Πολλοί παπάδες, μοναχοί , κτλ σε προτρέπουν να μην διαβάζεις το ευαγγέλιο και να ασχολείσαι μόνο με βίους αγίων και με τις ερμηνείες των “μεγάλων” πατέρων της Εκκλησίας. Σε αντίθεση με όλα αυτά, υπάρχει ένας γέροντας, ο σεβάσμιος γέροντας Π. Σάββας Αχιλλέως, που για πολλούς ανθρώπους είναι ο δικός τους γέροντας, και μας λέει το εξής:

“Παίρνουμε δυο γραμμές από το ευαγγέλιο κάθε φορά και τις ξεψαχνίζουμε”.

Πάμε λοιπόν να δούμε δυο στίχους μόνο!!!

Κατά Ιωάννην κεφ. 10 στιχ.14 – 15

14 ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός, καὶ γινώσκω τὰ ἐμὰ καὶ γινώσκομαι ὑπὸ τῶν ἐμῶν,

Σχόλιο: Εδώ ο Χριστός μας λέει ότι Εκείνος είναι ο καλός ποιμένας και ότι γνωρίζει τους δικούς Του ανθρώπους, αλλά και ότι και εκείνοι Τον γνωρίζουν. Απλό και κατανοητό, δεν χρειάζεται ερμηνεία από κανέναν μεγαλοθελολόγο να καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο Χριστός.

15 καθὼς γινώσκει με ὁ πατὴρ κἀγὼ γινώσκω τὸν πατέρα, καὶ τὴν ψυχήν μου τίθημι ὑπὲρ τῶν προβάτων.

Σχόλιο: Και πως Τον γνωρίζει ο Πατήρ και Εκείνος γνωρίζει τον Πατέρα, και ότι θυσιάζει, δίνει τη ψυχή Του, δηλαδή το είναι Του, αυτό το κομμάτι της Αγίας Τριάδας που πήρε σάρκα και ήρθε να μας πει τον τρόπο για να μας οδηγήσει στην ελευθερία…το θυσιάζει υπέρ των προβάτων, για εμάς δηλαδή.

Ο Χριστός λοιπόν, ήρθε και μίλησε με απλά λόγια, για να μπορέσουν όλοι να καταλάβουν τι θέλει να πει και ποια είναι η διδασκαλία Του και που θέλει να οδηγήσει τον άνθρωπο. Η προτροπή Του είναι σαφής και η δήλωση Του, ότι ξέρει αυτούς που Τον ακούν και πως δια μέσω Αυτού τους γνωρίζει και ο Πατήρ, καθώς γνωρίζει Εκείνον!!!

Όλοι εμείς οι εγωιστές, θα ήταν φρόνιμο να ανοίγουμε που και που το βιβλίο των βιβλίων και έτσι, δυο σειρές κάθε φορά, να ποτίζουμε το μυαλό μας με μερικά λόγια ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δίνει το “είναι” Του υπέρ μας, σταυρώθηκε για να εξασφαλίσει τη δική μας σωτηρία!!! Εμείς δεν μπορούμε να διαβάσουμε λίγο από τη διδασκαλία Του;;;
ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ο Πολεμιστής Της Ειμαρμένης

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...