Η νοοτροπία του Φωτός: Χριστός και Ελλάδα

Κατά καιρούς έχει χυθεί πολύ μελάνι, για το αν, τα όσα δίδαξε ο Χριστός συμπνέουν με το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα ή όχι.

Αν συγκρίνουμε τα λόγια και τη ζωή του Ιησού Χριστού, με τα όσα οι μεγάλοι σοφοί των Ελλήνων μας είπαν, τότε, με μαθηματική λογική και ακρίβεια, αποδεικνύεται ότι υπάρχει άρρηκτη σύνδεση και ζεύξη ανάμεσα τους.

Στην ουσία, πρόκειται όχι για δυο διαφορετικά πράγματα, αλλά για μία νοοτροπία, αυτή του Φωτός, που έγινε γνωστή από τους κορυφαίους Έλληνες φιλοσόφους και που μετέπειτα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ΥΙΟΣ του Θεού, όταν ήρθε και έζησε ανάμεσά μας για 33 χρόνια. Τον Ιησού Χριστό, οι Έλληνες Τον περίμεναν, αφού είχαν προφητείες για την έλευσή Του, από τις Σίβυλλες (βλέπε αναλυτικά εδώ).

Πολύ πριν τις Σίβυλλες όμως, ένας Έλληνας που έζησε 25.000 χρόνια περίπου πριν το Χριστό, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, όπως έμεινε γνωστός, έκανε μεγάλες αποκαλύψεις στην εποχή του και προσπάθησε να μιλήσει στους ανθρώπους για τον Ένα Τριαδικό Δημιουργό, που γνώριζε ότι υπάρχει.

Διαβάστε τι είχε πει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος πριν 25.000 χρόνια και καταγράφηκε στο έργο του “ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ”.

“Άγιος ὁ θεός, ὃς γνωσθῆναι βούλεται καὶ γινώσκεται τοῖς ἰδίοις.”

Μετάφραση: “Άγιος ο Θεός, ο οποίος επιθυμεί ν’αναγνωριστεί κι αναγνωρίζεται απ τους δικούς του.”

Ο Ιησούς Χριστός, όταν ήρθε και έζησε μαζί μας, περίπου 25.000 χρόνια μετά, είπε:

Κατα Ιωάννην 10,14: “ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός, καὶ γινώσκω τὰ ἐμὰ καὶ γινώσκομαι ὑπὸ τῶν ἐμῶν.”

Μετάφραση: “Εγώ είμαι ο καλός ο ποιμένας, και γνωρίζω τα δικά μου και γνωρίζομαι από τα δικά μου.”

Σημείωση: Στην παραβολή αυτή, οι άνθρωποι παρομοιάζονται με πρόβατα, γιαυτό λέει τα εμά= τα δικά μου (πρόβατα) και χρησιμοποιεί ουδέτερο γένος. Αν αφαιρέσουμε την παρομοίωση, τότε λέει:

“Εγώ είμαι ο καλός ο ποιμένας, και γνωρίζω τους δικούς μου και γνωρίζομαι από τους δικούς μου.”

Εδώ ξεκινά και μια “μίνι πρόκληση”, που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που δέχονται ως ιερό βιβλίο την λεγόμενη “Παλαιά Διαθήκη” και ασπάζονται τον λεγόμενο Εβραιοχριστιανισμό. Ανοίξτε την “Παλαιά Διαθήκη” και ψάξτε να βρείτε μονάχα ένα στίχο που να λέει κάτι παρόμοιο με αυτό που μόλις διαβάσατε. Αν βρείτε κάποιον, γράψτε τον σε σχόλιο παρακάτω. Αν δεν βρείτε, σκεφτείτε, γιατί δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στην σατανική εβραϊκή (βαβυλωνιακή στην ουσία) γραφή που δέχεστε ως ιερή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σε πανάρχαια αρχαιοελληνικά κείμενα που θεωρούν οι πνευματικοί ταγοί του Εβραιοχριστιανισμού (και όχι μόνο) αιρετικά;

Σκεφτείτε, γιατί πολεμήθηκαν δια μέσου των αιώνων, από την επίσημη εκκλησία, αυτά τα αρχαιοελληνικά κείμενα που μιλούν ξεκάθαρα για τον Τριαδικό Θεό, και περιέχουν ακόμη και ίδια λόγια με αυτά που μας είπε ο Χριστός;

Τέλος, εσείς που δηλώνετε λάτρεις του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε ότι οι Έλληνες είχαν τη Γνώση της ύπαρξης του Τριαδικού Δημιουργού και περίμεναν να έρθει και να ζήσει ανάμεσά μας ο ΥΙΟΣ Του, ο οποίος όταν ήρθε, επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν πει οι μεγάλοι Έλληνες σοφοί, μιλώντας με το ίδιο πνεύμα και νοοτροπία και όπως αποδείχθηκε στο άρθρο αυτό, ακόμη και με τα ίδια λόγια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, που μόλις είδε τους Έλληνες ο Χριστός, είπε «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου.» (Κατά Ιωάννην -12,23).

Το αρχικό κείμενο περιείχε βέβαια και κάποια ακόμη λόγια, τα οποία οι εντεταλμένοι αντίχριστοι ανθέλληνες μασόνοι προβατόσχημοι ιεράρχες που κατασκεύασαν τη θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού, πολεμώντας από κοινού και τη Γνώση που έδωσε ο Χριστός και το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, εξαφάνισαν επίσης από παντού. Έγραφε το κείμενο: Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου.» (Το παρακάτω το αφαίρεσαν) « Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.»

Δηλαδή: Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο γιος του ανθρώπου. Διότι η Ελλάς είναι η μόνη που γεννά ανθρώπους, (είναι) φυτό ουράνιο και θεϊκό βλάστημα (βλαστός) κιαυτό είναι εξακριβωμένο. (Η Ελλάς) γεννώντας το λογισμό (συλλογισμό) έκανε κτήμα της την Επιστήμη.

Τα λόγια περισσεύουν. Όποιος ερευνά τις γραφές βρίσκει και όποιος έχει μάτια βλέπει.

ΕΛ Hunter 888

  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •