• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεσπάθωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν: «Το τι θα κάνουμε με την Αγία Σοφία είναι εθνική μας υπόθεση. Οι υπόλοιποι ας χαθούν»

Ξεσπάθωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν: «Το τι θα κάνουμε με την Αγία Σοφία είναι εθνική μας υπόθεση. Οι υπόλοιποι ας χαθούν»

Κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τον αρχηγό του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος.

Ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επέστρεψε με νέες προκλητικές δηλώσεις για την Αγία Σοφία, βάζοντάς τα και με τους Έλληνες και με το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε σε παρέμβασή του:

«Δεν έχει σημασία τη λένε οι Έλληνες, τι λένε οι ΗΠΑ. Η προσπάθεια επιβολής της Ελλάδας στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, η Έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποτελούν προσβολή των πεποιθήσεών μας και συκοφαντική επίθεση στην εθνική μας κυριαρχία. Η μαύρη εκστρατεία προπαγάνδας που πραγματοποιεί η Ελλάδα και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, είναι μάταιη. Πιστεύω ότι τα βυζαντινά απολειφάδια θα απογοητευτούν. Το τι θα κάνουμε με το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι υπόθεση μόνο της Τουρκίας και όλοι οι άλλοι να πάνε να χαθούνε!»

Και συνέχισε:

«Εδώ και αρκετό καιρό, οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις σχετικά με το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής σκηνής και της χώρας. Οι κινήσεις ενός μυστικού βυζαντινού λόμπι, που έχει την πηγή του σε εξωτερικές δυνάμεις και συνεργάτες του στο εσωτερικό της χώρας, που δηλώνουν θαυμαστές της Δύσης, στοχεύουν να αποδυναμώσουν την ιερή μας βούληση, να αμφισβητήσουν τους ναούς μας και να τους δυσφημίσουν».

(φωτο:eurokinissi)