• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεσηκωμός του θρησκευτικού κόσμου στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Ξεσηκωμός του θρησκευτικού κόσμου στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας δημοσίευσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς.


Στη δήλωση του ο Ερμπάς τα βάζει μα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις πρόσφατες δηλώσεις του για το Ισλάμ.

«Καταδικάζω έντονα τις αβάσιμες δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε πρόσφατη συνέντευξή του, οι οποίες είναι γεμάτες συκοφαντίες και στοχεύουν την πανέμορφη θρησκεία μας το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», αναφέρει ο Αλί Ερμπάς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώνει πως η δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου προκαλεί την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά του Ισλάμ.

«Είναι πολύ ατυχές και απαράδεκτο το ότι, την ώρα που ο εκπρόσωπος μιας θρησκείας πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στον κόσμο να ζουν μακριά από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και να στέλνουν μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή, να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν αρμόζουν με το λειτούργημά του. Θέλω επίσης να δηλώσω ότι ο χριστιανικός κόσμος θα πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή την άρρωστη θεώρηση.

Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και οδηγεί σε επιθέσεις κατά της ζωής τους και των χώρων λατρείας τους» προσθέτει ο Αλί Ερμπάς.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημειώνει ακόμα πως ο τρόπος για ειρήνη στην ανθρωπότητα δεν είναι η σύγκρουση, αλλά η ηθική για συνύπαρξη.

«Ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ένας μεγάλος πολιτισμός που πάντα επέτρεπε σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να ζήσουν μαζί για αιώνες και παρείχαν σε όλους το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους. Είναι μια θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει στην εκπλήρωση υψηλών αξιών, όπως της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας» σημειώνει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

(sputniknews – φωτο: screenshot)