• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τρομερό»! Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε σε άνδρες και γυναίκες τουρίστες να μοιράζονται δωμάτιο ξενοδοχείου

«Τρομερό»! Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε σε άνδρες και γυναίκες τουρίστες να μοιράζονται δωμάτιο ξενοδοχείου

Πλέον όχι μόνο μπορείτε να ταξιδέψετε στη Σαουδική Αραβία αλλά και να μείνετε μαζί με τον/την σύντροφό σας στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου.

Μέχρι πρόσφατα η χώρα ήταν κλειστή στους ξένους επισκέπτες εκτός από προσκυνητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενους από άλλες χώρες, ενώ άνδρες και γυναίκες που δεν ήταν συγγενείς, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων, δεν μπορούσαν να εμφανιστούν μαζί δημοσίως.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να μοιράζονται δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να αποδεικνύουν ότι είναι συγγενείς. Οι αρχές επίσης χαλάρωσαν τους νόμους και για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας. Στο εξής οι γυναίκες θα μπορούν να νοικιάζουν μόνες τους δωμάτιο. Η κίνηση στοχεύει στη διευκόλυνση ταξιδιών για γυναίκες που δεν συνοδεύονται.

«Όλοι οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας καλούνται να δείχνουν την οικογενειακή ταυτότητα ή απόδειξη της σχέσεις κατά το check in. Αυτό δεν απαιτείται για τους ξένους τουρίστες. Όλες οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Σαουδική Αραβία, μπορούν να κλείσουν και να μείνουν σε ξενοδοχεία μόνες τους, παρέχοντας ταυτότητα κατά το check in» ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Πριν δύο χρόνια, οι κινηματογράφοι ήταν απαγορευμένοι στη Σαουδική Αραβία και οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν να οδηγούν αυτοκίνητα. Αυτό άλλαξε όταν ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ανακηρύχθηκε Πρίγκιπας. Παρουσίασε την κοινωνικο-οικονομική ατζέντα «Vision 2030» που στοχεύει να κάνει τη Σαουδική Αραβία πιο ελκυστική στον υπόλοιπο κόσμο.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ pexels