• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τους άνοιξε η όρεξη! «Δεν αρκεί ο Βοτανικός, ανοίξτε κι άλλα τζαμιά – Το 10% της του πληθυσμού της Αθήνας είναι μουσουλμάνοι»

Τους άνοιξε η όρεξη! «Δεν αρκεί ο Βοτανικός, ανοίξτε κι άλλα τζαμιά – Το 10% της του πληθυσμού της Αθήνας είναι μουσουλμάνοι»

Δώσε θάρρος...

Την άποψη ότι τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων προστατεύονται στους τρεις νομούς της Θράκης, όμως δεν τηρούνται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του«European Muslim Forum», Αμπντούλ Νιγιάζοφ.

Από την Αθήνα όπου βρέθηκε για το συνέδριο αναφορικά με τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων, μίλησε στο Sputnik και έβαλε έναν μεγάλο «αστερίσκο» αναφορικά με τα μουσουλμανικά τεμένη της Ελλάδας.

Δύο εβδομάδες πριν, βρέθηκε στο τζαμί της Αθήνας, το πρώτο που άνοιξε μετά τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, όπως τόνισε, «παρά το γεγονός ότι το 10% της πρωτεύουσας κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι Έλληνες πολίτες, ζουν και εργάζονται στη χώρα».

«Πρόκειται για τζαμί σε ακατάλληλη περιοχή με μικρό χώρο. Δεν θα πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου. Το πρώτο βήμα έχει γίνει, αλλά δεν επαρκεί» εξήγησε.

Ο Αμπντούλ Νιγιάζοφ κατάγεται από τη Ρωσία και θυμάται ότι την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης:

«τα τζαμιά δεν χρησιμοποιούνταν με τον τρόπο που πρέπει. Συμπεραίνω ότι η Ελλάδα κάνει το ίδιο. Όμως η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποχωριστεί αυτές τις πρακτικές. Για κάποιους εκπέμπουν οθωμανικό φόβο, αλλά εδώ και αιώνες δεν υπάρχει Οθωμανική Αυτοκρατορία και ο κόσμος έχει αλλάξει. Οι Μουσουλμάνοι της Ευρώπης περιμένουμε ότι τα τζαμιά της Αθήνας και της Ελλάδας, θα επιστρέψουν στους χρήστες τους και θα λειτουργήσουν ξανά»

.Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα είναι φιλικό κράτος ως προς τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά αυτό πρέπει να φανεί και στην πράξη.

«Οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες τη θεωρούν ως σύμμαχο. Αλλά είναι πολύ στενάχωρο να μη διατηρούνται στην πράξη αυτές φιλικές σχέσεις με το μουσουλμανικό κόσμο».

Το θέμα δεν εντοπίζεται μόνο στα τζαμιά αλλά, όπως αναφέρει, αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου προβλήματος.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το ρωσικό παράδειγμα.

Πρώτος ο Αχμάτ Καντίροφ, ο ιστορικός ηγέτης της Τσετσενίας που φέτος θα γινόταν 70 ετών, έστειλε το μήνυμα ότι «αν θα είναι καλά οι Μουσουλμάνοι της Ρωσίας, τότε όλη η Ρωσία θα είναι καλά. Σήμερα στη Ρωσία δεν υπάρχουν προβλήματα με τους Μουσουλμάνους. Αυτό το μήνυμα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα» επισημαίνει ο κ. Νιγιάζοφ ο οποίος -παραφράζοντας το μήνυμα Καντίροφ- σημειώνει πως αν είναι καλά οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας, τότε όλη χώρα θα ευημερεί.

(πηγή:sputniknews – φωτο: eurokinissi)