• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συλλήψεις αλλοδαπών σε τζαμί στην Αθήνα – Αποφασισμένη η αστυνομία

Συλλήψεις αλλοδαπών σε τζαμί στην Αθήνα – Αποφασισμένη η αστυνομία

Όπως εξάλλου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει η απαγόρευση συναθροίσεων ισχύει και για λατρευτικούς χώρους κάθε θρησκεία ή δόγματος.

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, 15 άτομα εντοπίστηκαν να εισέρχονται σε άτυπο χώρο προσευχής στο Γουδί, με την επωνυμία Al Salam και σουδανό Ιμάμη.

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και οι άντρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν με περιπολικό στο σημείο τους ζήτησαν να εξέλθουν από το χώρο.

Προσήχθησαν στο Τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων.

Το προβληματικό σημείο-σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι ότι για πολλούς αλλοδαπούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας ο «φόβος» του προστίμου των 1.000 ευρω κλπ για παραβίαση αυτών των εντολών δεν υπάρχει λόγω της ανέχειας τους ή δηλώσεων τους ότι δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον του ειδικού κέντρου της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 70 ατόμων στρέφεται στον προέλεγχο των επιβατών των πτήσεων από Μ. Βρετανία (που πρόκειται να έλθουν αυτα τα 24ωρα στην Ελλάδα) κι ήδη έχουν εντοπισθεί 5-6 περιπτώσεις ατόμων με ύποπτα συπτώματα για τα οποία έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25 νέους ασθενείς με κορωνoϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.

(Με πληροφορίες από parapolitika και in.gr – φωτο:eurokinissi)