• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο όνομα του Αλλάχ: Αφγανός σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη που επειδή άφησε το Ισλάμ και έγινε πορνοστάρ

Στο όνομα του Αλλάχ: Αφγανός σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη που επειδή άφησε το Ισλάμ και έγινε πορνοστάρ

Ήταν οι αρχές της Σλοβακίας οι οποίες προειδοποίησαν τους Βρετανούς αξιωματούχους για την φερόμενη δολοφονία.

Δυο Αφγανοί άνδρες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν επειδή σχεδίαζαν να σκοτώσουν την κόρη ενός από τους υπόπτους, καθώς η κόρη του τόλμησε να απαρνηθεί το Ισλάμ για να δραστηριοποιηθεί στην πορνογραφική βιομηχανία.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία εντόπισε τους δύο άνδρες, όπως ο Μοχάμεντ Πατμάν, 54 ετών, και ο 48 χρονος Ντάρια Χαν Σάφι, σημειώνοντας ότι τέθηκαν υπό κράτηση στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Το ζευγάρι καταζητούνταν από τις σλοβακικές αρχές επειδή συνωμοτούσαν για την δολοφονία της 25χρονης γυναίκας που ζούσε στην Αυστρία και εργάζονταν στη Σλοβακία σε μια εταιρεία που κατείχε με τον σύζυγό της», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η γυναίκα μετακόμισε στη Σλοβακία το 2017 αφού συναντήθηκε με τον μελλοντικό σύζυγό της και προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό. Το ζευγάρι θεωρείται ότι έχει δημιουργήσει μια κινηματογραφική επιχείρηση με αισθησιακές ταινίες. Μερικές φορές μάλιστα εμφανίζεται στις σκηνές των ταινιών τους.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ειδοποιήθηκαν για τη πιθανή υπόθεση δολοφονίας από τους Σλοβάκους και έβαλαν υπό επιτήρηση τον Πατμάν και τον Σάφι. Οι ύποπτοι βρέθηκαν πολλές φορές στην Αυστρία και τη Σλοβακία, προφανώς για να παρακολουθήσουν το υποψήφιο θύμα.

Οι ανακριτές της μονάδας ένοπλων επιχειρήσεων της ΕΑΑ έλαβαν στοιχεία σχετικά με τις τηλεφωνικές και τις διαδικτυακές επικοινωνίες του ζεύγους, κατά τις οποίες οι άνδρες συζήτησαν σχέδια για δολοφονία.

Τώρα αντιμετωπίζουν πιθανή έκδοσή τους στην Σλοβακία και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναγγέλλοντας τη σύλληψη, ο ανώτερος υπεύθυνος έρευνας της NCA Μάθιου Πέρφεκτ δήλωσε ότι ο Πατμάν και ο Σάφι «συνελήφθησαν ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΑ και των εταίρων μας στην Σλοβακία και σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η ισχυρή διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψουμε σε εμάς και στους εταίρους μας να καταδιώκουμε τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες πέρα από τα σύνορα».

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι δύο άνδρες έλαβαν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού βοήθησαν τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Ο Πατμάν θεωρείται ότι εργάστηκε για την αφγανική υπηρεσία πληροφοριών και απολάμβανε διάφορα προνόμια από τις ΗΠΑ».

Από Sputnik, ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •