• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε γιορτή των απανταχού μουσουλμάνων μετατρέπει την 24η Ιουλίου ο Ερντογάν – Σχεδιάζει υπερθέαμα με λέιζερ στην Αγία Σοφία

Σε γιορτή των απανταχού μουσουλμάνων μετατρέπει την 24η Ιουλίου ο Ερντογάν – Σχεδιάζει υπερθέαμα με λέιζερ στην Αγία Σοφία

Η μία μετά την άλλη οι ισλαμοκρατούμενες χώρες δίνουν συγχαρητήρια για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε ισλαμική γιορτή-ορόσημο επιχειρεί να μετατρέψει ο Ερντογάν την 24η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία σχεδιάζει να πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία.

Επί της ουσίας αυτή θα είναι και η ημέρα που επίσημα ο ναός-σύμβολο της Ορθοδοξίας θα μετατραπεί ξανά σε τζαμί.

Μετά το Πακιστάν (Δείτε ΕΔΩ) , το Ιράν έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για την Αγία Σοφία.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Abbas Musevi, ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε για την μετατροπή σε τζαμί:

«Η χώρα του χαίρεται με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί! Πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να αναμειχθεί στην υπόθεση!».

Στον απόηχο επομένως όλων αυτών των μηνυμάτων και εν μέσω της προκλητικής σιγής ασυρμάτου που κρατά η Δύση, αναμένεται κοσμοσυρροή μουσουλμανικών πληθυσμών από κάθε άκρη της Τουρκίας αλλά και άλλες χώρας-συμμάχους της Άγκυρας.

Το…υπερθέαμα με τα λέιζερ

Μέσα σε όλα τα σενάρια που έχουν καλλιεργηθεί τις τελευταίες μέρες από τον τουρκικό τύπο, οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα θέλουν τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τον…«καλλωπισμό» της Αγίας Σοφίας να εξετάζουν μέχρι και την χρήση λέιζερ κατά τη διάρκεια των ισλαμικών προσευχών.

Κατά αυτόν τον τρόπο εικάζεται πως θα μπορούν να καλύπτουν τις επίμαχες ώρες των προσευχών τα χριστιανικά σύμβολα και τις αγιογραφίες.

Η σκίαση μέσω ειδικών λέιζερ είναι ο ένας τρόπος. Μία άλλη μέθοδο που εξετάζουν οι τουρκικές αρχές είναι αυτή του παραβάν.

Θυμίζουμε πως η εφημερίδα Hurriyet σε δημοσίευμα μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε αναφερθεί στο σχέδιο που προβλέπει ειδικές κουρτίνες και φωτισμό για να καλυφθούν οι αγιογραφίες.

(φωτο:photo screenshot)