Όλα δείχνουν πως η επικοινωνιακή εκστρατεία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα συνεχιστεί για πολλές μέρες ακόμη.
Αποκορύφωμα θα αποτελέσει ο Ιούλιος, στις αρχές του οποίου το τουρκικό ΣτΕ αναμένεται να βγάλει και τη σχετική απόφαση για την μετατροπή ή μη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Ήδη πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πιστά τσιράκια του Ερντογάν, προεξοφλούν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.
Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός στην Τουρκία δημοσιογράφος, Αχμέτ Αναπαλί:
«Έχω πει ότι τα χαλιά της Αγίας Σοφίας είναι έτοιμα.Σε μια ιδιωτική συνομιλία που είχα με ένα όνομα πολύ ισχυρό και με επιρροή λίγο κάτω από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έμαθα ότι θα στρωθούν χαλιά σε χρώμα μωβ σε μία έκταση 7 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Αγία Σοφία, όπως και την περίοδο του Σουλτάνου Μωάμεθ.
Τα χρήματα δεν θα δοθούν από το κράτος. Θα δοθούν από ιδιώτη. Θα “περάσει” από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό. Επίσης, το επάνω μέρος του “τζαμιού” θα ανακαινιστεί».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, συμβουλεύοντας μάλιστα την…«ανεξάρτητη» τουρκική δικαιοσύνη πως τώρα είναι η ευκαιρία για να «σπάσουν οι αλυσίδες της Αγίας Σοφίας»:
«Πρέπει να σπάσουν οι αλυσίδες, ώστε να επιτραπεί η μουσουλμανική προσευχή. Το να σπάσουμε τις αλυσίδες της Αγίας Σοφίας, ανοίγοντάς την για (μουσουλμανική) προσευχή είναι επιθυμία όλων μας. Εκπληρώνει την επιθυμία του Σουλτάνου Μωάμεθ».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους









