Πακιστάν: Θέλουν να εκτελέσουν χριστιανή στο όνομα του… Μωάμεθ

To 2009 η Άσια Μπίμπι, Χριστιανή από το Πακιστάν, καταδικάστηκε για βλασφημία σε βάρος του προφήτη Μωάμεθ κατά την διάρκεια ενός καβγά με εργάτες σε χωράφι.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την εσχάτη των ποινών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Blasphemy: A Memoir» αναφέρει πως ενώ εκείνο το μεσημέρι του καλοκαιριού πήγε να κάνει μεροκάματο σε ένα χωράφι, όταν οι υπόλοιπες γυναίκες άρχισαν να της φέρονται ρατσιστικά, επειδή είναι μέλος της χριστιανικής κοινότητας που αντιπροσωπεύεται μόνο από το 1,6% του συνολικού πληθυσμού.

Κι ενώ οι παρευρισκόμενες πάνω σε μια αψιμαχία τους της ζήτησαν να μετανοήσει και να ασπαστεί το Ισλαμ, εκείνη αντέδρασε λέγοντας «και τι έκανε ο Μωάμεθ για τη σωτηρία των ανθρώπινων ψυχών;».

Τότε οι άλλες γυναίκες άρχισαν να ουρλιάζουν, να τη φτύνουν και να της επιτίθενται, όπως καταγράφει. Πρόλαβε να γυρίσει στο σπίτι της πριν να είναι αργά.

Ωστόσο, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία παραμένει έγκλειστη σε κελί, καθώς ο ιμάμης την κατήγγειλε και οι αστυνομικοί την οδήγησαν αιμόφυρτη στο αστυνομικό τμήμα, αφού την ξυλοκόπησε ένα αγριεμένο πλήθος φανατισμένων. Τον Νοέμβριο του 2010 κρίθηκε ένοχη. Χιλιάδες ισλαμιστές γιόρτασαν τη φυλάκισή της και ζητούσαν το θάνατό της.

Για την υπόθεση της είχε δραστηριοποιηθεί μέχρι και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ που είχε ζητήσει έκκληση να αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες. Ωστόσο, η έφεσή της εκδικάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο για τη σωτηρία της,

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει διατάξει προσωρινά την αναβολή της εκτέλεσης της 54χρονης, που επικύρωσαν όλα τα κατώτερα δικαστήρια της χώρας. Αν απορρίψει τη σημερινή έφεσή της, τότε θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο Πακιστάν που θα εκτελεστεί για «βλασφημία».

Τουλάχιστον 1.472 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί βάσει των νόμων του Πακιστάν για βλασφημία μεταξύ 1987 και 2016, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Κι ενώ η νομοθεσία του Πακιστάν επιτρέπει την επιβολή θανατικής ποινής για βλασφημία μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει εκτελεσθεί ποτέ.

(Με πληροφορίες από Washington Post, Daily Mail, huffingtonpost.gr )

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...