• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Αυστριακός καγκελάριος κλείνει 7 τζαμιά κι απελαύνει 60 ιμάμηδες

Ο Αυστριακός καγκελάριος κλείνει 7 τζαμιά κι απελαύνει 60 ιμάμηδες

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε ότι θα απελάσει 60 ιμάμηδες και τις οικογένειές τους που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη,

προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ»,,κάτι που χαρακτηρίστηκε πως αποτελεί μόνο την αρχή που θα πυροδοτήσει τη μανία της Άγκυρας.

Η Αυστρία βλέπει την κατάσταση στην Αγγλία, όπου η μουσουλμανική μετανάστευση πρόκειται να τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα  χρόνια, σε 13 εκατομμύρια ανθρώπους και το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων που ανεβαίνει στα ύψη στο Λονδίνο, το οποίο έχει μουσουλμάνο δήμαρχο, ο οποίος αντιμετωπίζει χαλαρά το ισλαμικό έγκλημα, και αποφάσισε ότι δεν θέλει αυτό το μέλλον. Οι μουσουλμάνοι είναι μία από τις ομάδες που αρνούνται να αφομοιωθούν στην κοινωνία της χώρας υποδοχής τους, απαιτούν δικαστήρια της σαρία και το έχουν επιτύχει σε όλη τη Βρετανία και μια μέρα θα ξυπνήσουν και θα δουν ότι είναι η μειονότητα στη χώρα τους.

Πώς μπορούν να σταματήσουν κάτι τέτοιο; Κλείνουν τα τζαμιά όπου συμβαίνει η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση και αρχίζουν να εκτοπίζουν τους ριζοσπάστες. Η Αυστρία αποφάσισε να το αντιμετωπίσει, να δούμε τι θα κάνουν άλλα έθνη στην Ευρώπη.

Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον Κουρτς παρόντες ήταν και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.

150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, όπως εξήγησε ο Κικλ.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Κουρτς, ενώ ο Στρέχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».