• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μπ@στ@ρδοι, σκύλας γιοι»! Γαλλοτουρκικό «πόλεμο» φέρνει το Charlie Hebdo

«Μπ@στ@ρδοι, σκύλας γιοι»! Γαλλοτουρκικό «πόλεμο» φέρνει το Charlie Hebdo

Βενζίνη στην φωτιά

O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Σερντάρ Καμ, απάντησε με ύβρεις σχολίασε το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo.

«Είστε μπάσταρδοι. Γιοι σκύλας», έγραψε στα γαλλικά ο Τούρκος αξιωματούχος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για το εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και βλέποντας τα γυμνά της οπίσθια να αναφωνεί «Ωωω ο Προφήτης!».

Υπενθυμίζεται ότι το «Charlie Hebdo» ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού πλήρωσαν την επιλογή τους με αίμα, καθώς βρέθηκαν στο στόχαστρο τζιχαντιστών τρομοκρατών πριν από 5 χρόνια.

Το περιοδικό έριξε βενζίνη στην «φωτιά» που ήδη καίει μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για την συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Μάλιστα, ο τούρκος Πρόεδρος έκανε έμμεση υποκίνηση μουσουλμανικής εξέγερσης στην Γαλλία, καθώς αναφέρθηκε σε «καταπιεσμένους μουσουλμάνους» στην χώρα.

Επίσης προχώρησε σε κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, κατηγορώντας την γαλλική ηγεσία ότι υιοθετεί «αντιμουσουλμανική» στάση.

Κάλεσε δε, την διεθνή κοινότητα να «σηκώσει ανάστημα» υπέρ των «καταπιεσμένων μουσουλμάνων» τόσο στην Γαλλία, όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Όπως σας γράψαμε χθες (ΕΔΩ), η Τουρκία θέλει να κατευθύνει τους ριζοσπάστες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου μουσουλμάνους σε ξεσηκωμό.