• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μπλόκο» στη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους από τους κατοίκους γερμανικής πόλης

«Μπλόκο» στη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους από τους κατοίκους γερμανικής πόλης

Η ψηφοφορία αφορούσε την παραχώρηση εδαφικής έκτασης σε μουσουλμανική οργάνωση

για να κατασκευάσει λατρευτικό χώρο και την είχε προκαλέσει το ακροδεξιό κόμμα AfD, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε τοπική ψηφοφορία που έγινε την Κυριακή στη βαυαρική πόλη Καουφμπέρεν της Γερμανίας, οι κάτοικοι απέρριψαν την πρόταση να παραχωρηθούν περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα στην τοπική οργάνωση της τουρκο-ισλαμικής ένωσης DITIB.

Η DITIB ήθελε τον χώρο για να κατασκευάσει μουσουλμανικό τέμενος, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Τουλάχιστον το 45% των 34.000 εγγεγραμένων ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το ακροδεξιό κόμμα AfD είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ψηφοφορία έγινε ύστερα από δική του πρωτοβουλία.

Οι δημιουργοί της πρωτοβουλίας περιγράφουν το DITIB ως φερέφωνο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προβάλλει το πολιτικό ισλάμ, γεγονός που αντίκειται στο γερμανικό σύνταγμα, όπως λένε οι ίδιοι.

Παρόλα αυτά, εάν το DITIB αποφασίσει να χτίσει ιδιωτικά το τέμενος, τότε όσοι διαφωνούν με αυτή την προοπτική δεν θα μπορούν να παρέμβουν και να το εμποδίσουν.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος της μουσουλμανικής οργάνωσης Οσμάν Οζτούρκ δήλωσε πάντως «σοκαρισμένος» από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι θα τη σεβαστεί.

Από Sputnik