• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΙΣΛΑΜ
  • Μετά την Αυστρία και η Γερμανία μελετά την απαγόρευση των «εξτρεμιστικών» χαιρετισμών των Τούρκων

Μετά την Αυστρία και η Γερμανία μελετά την απαγόρευση των «εξτρεμιστικών» χαιρετισμών των Τούρκων

Η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, αναφέρει πως μετά από την Αυστρία και στην Γερμανία γίνονται ετοιμασίες για την απαγόρευση του χαιρετισμού των Γκρίζων Λύκων που είναι σημάδι του τουρκικού εθνικισμού.

 

Μετά από τις εργασίες που γίνονται στην Αυστρία για την απαγόρευση εξτρεμιστικών συμβόλων, μεταξύ των οποίων και ο χαιρετισμός των Γκρίζων Λύκων, κινητοποιήθηκαν και οι Γερμανοί πολιτικοί.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν καθώς κάποιοι οπαδοί του Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Γερμανία στο τέλος του Σεπτέμβρη, έκαναν την χειρονομία των Γκρίζων Λύκων, όπως λόγω του ότι αυτήν την χειρονομία έκανε πέρσι και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ώρα που έμπαινε στο τουρκικό προξενείο του Αμβούργου.

¨ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ¨

Η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση του χριστιανοδημοκράτη (κόμμα της Μέρκελ) Κριστόφ Ντε Βρίες, στηρίζεται και από το κόμμα της Αριστεράς. Ο Κριστόφ Ντε Βρίες μιλώντας στην εφημερίδα Μπιλτ και υποστηρίζοντας πως ο χαιρετισμός αυτός πρέπει να απαγορευτεί, είπε πως ¨Κάθε μορφή του φασισμού αδιαφορεί για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απειλεί την φιλελεύθερη κοινωνία μας¨.

ΝΤΑΓΝΤΕΛΕΝ : ΣΑΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Η Σεβίμ Νταγντελέν-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, δήλωσε πως ¨Ο χαιρετισμός των Γκρίζων Λύκων-οργάνωσης που είναι η πιο μεγάλη ακροδεξιά οργάνωση της Γερμανίας και εχθρός του συντάγματος, μπορεί να συγκριθεί με τον χιτλερικό χαιρετισμό και για αυτό τον λόγο πρέπει να απαγορευτεί.¨.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΡΑΜΠΙΑ

Ο υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κίκλ ανακοίνωσε πως μια σειρά από σήματα όπως της ράμπια, των Γκρίζων λύκων και της νίκης θα απαγορευτούνε. Σε περίπτωση που ισχύσει η απαγόρευση σε όσους κάνουν αυτά τα συνθήματα ή το κάνουν ξανά θα εφαρμόζονται πρόστιμα από 4 έως 10 χιλιάδες ευρώ.

(tourkikanea)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu