Ισλαμοφοβία ή ασφάλεια; Τι συμβαίνει στα αεροδρόμια της Αγγλίας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ακραίων Ισλαμιστών που πραγματοποίησαν επιθέσεις.

Σύμφωνα με νόμο που εφαρμόζεται ήδη, οι Άγγλοι σταματάνε τους Μουσουλμάνους στα αεροδρόμια για ελέγχους που διαρκούν αρκετές ώρες. Αρκετοί θεωρούν ότι η ισλαμοφοβία έχει καταλάβει τους Άγγλους, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι έλεγχοι γίνονται για λόγους ασφαλείας.

Η οργάνωση «human rights group Cage», αποκάλυψε ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να περάσουν από 7 ελέγχους στα αεροδρόμια, προκειμένου να εισέλθουν στην Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα έγινε γνωστό, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Μουσουλμάνες αναγκάζονται να βγάλουν την ισλαμική μαντήλα και αυτό είναι κάτι που θεωρούν προσβλητικό. Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ακολουθεί μια σκληρή μεταναστευτική πολιτική και ακόμα βρίσκεται στην αρχή.

Οι Βρετανοί θέλουν να επισπευσθεί το Brexit ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν εθνική πολιτική. Τα στενά όρια της ΕΕ δεν κάνουν «καλό».

Όποιος έχει δει έστω και λίγο την ιστορία της Μ.Βρετανίας, θα γνωρίζει ότι δεν επέλεξαν οι Άγγλοι τυχαία να φύγουν από την ΕΕ. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Το «σύστημα» Τζόνσον πάντως μοιάζει με αυτό του Τραμπ. Επιλέγει μια Μη Πολιτικά Ορθή προσέγγιση της καθημερινότητας. Είμαστε σίγουροι ότι οι έλεγχοι των Μουσουλμάνων, θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί όμως, παρόλο που ο Τζόνσον έχει τουρκική καταγωγή; Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...