Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου, διαψεύδοντας φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο. Η Αίγυπτος διατηρεί μέχρι σήμερα όλους τους λατρευτικούς χώρους των τζαμιών και των Κοπτικών Εκκλησιών κλειστούς, από τα μέσα Μαρτίου, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Μετά το ραμαζάνι χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό
Με δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ένα παράθυρο χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ύστερα όμως από την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα και ίσως μετά και την τριήμερη εορτή τους που θα σημάνει και τη λήξη του Ραμαζανίου.
Σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνεται και η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ιδιαίτερα στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, με μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα των ξενοδοχείων κατά 50%. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων στις 7 Ιουνίου.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης