• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έλληνας ασπάζεται το Ισλάμ και αποθεώνεται στην Τουρκία – Δείτε στο BINTEO να ομολογεί τον Αλλάχ

Έλληνας ασπάζεται το Ισλάμ και αποθεώνεται στην Τουρκία – Δείτε στο BINTEO να ομολογεί τον Αλλάχ

Θέμα και ρεπορτάζ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε ο Έλληνας Αθανάσιος Καρανάτσιος, ο οποίος πριν από 3 χρόνια πήγε για δουλειά στην Καισάρεια της Τουρκίας και στην συνέχεια αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, ο 30χρονος μηχανικός από την Θεσσαλονίκη ανέλαβε την επιθεώρηση ενός εργοστασίου στην βιομηχανική ζώνη της Καισάρειας, ωστόσο σιγά σιγά άρχισε να ερευνά παράλληλα την μουσουλμανική θρησκεία. Μετά από 2 χρόνια έρευνας, αποφάσισε τελικά να ασπαστεί το Ισλάμ και να γίνει μουσουλμάνος.

Ο μουφτής της Καισάρειας στην τελετή μύησης είπε ότι ο Θάνος, τον οποίο αποκάλεσε με το υποκοριστικό του, «επηρεασμένος από την άρνηση που υπάρχει στον κόσμο κατά των Μουσουλμάνων και ειδικά στην Δύση αποφάσισε να ερευνήσει το Ισλάμ, το οποίο τελικά προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων».

Κατά την τελετή μύησης –όπως είθισται για όλους τους νέους μουσουλμάνους- ο Θάνος Καρανάτσιος επαναλαμβάνει μετά το μουφτή: «Ομολογώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος Θεός από τον Αλλάχ. Και αποδέχομαι ότι ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης και ο πρεσβευτής του Αλλάχ».

Με πληροφορίες από Sigmalive, ΦΩΤΟ pexels