• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χειρότερος του Ερντογάν! Ποιος ζητά από την τουρκική κυβέρνηση την μετατροπή εδώ και τώρα της Αγ.Σοφίας σε τζαμί;

Χειρότερος του Ερντογάν! Ποιος ζητά από την τουρκική κυβέρνηση την μετατροπή εδώ και τώρα της Αγ.Σοφίας σε τζαμί;

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Τούρκου προέδρου που όμως διάλεξε ένα διαφορετικό πολιτικό «μονοπάτι».

Ο λόγος για τον πρώην ισλαμιστή πρωθυπουργό, και νυν Αρχηγό του «κόμματος του Μέλλοντος», Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επικρίνει τον Ερντογάν επειδή περιμένει από τους δικαστές έγκριση για την Αγία Σοφία.

Ο ίδιος δικαιολογώντας την αντιπολιτευτική του στάση διάλεξη να γίνει…χειρότερος του Ερντογάν στο θέμα της Αγία Σοφίας λέγοντας τα εξής απίστευτα:

«Έχουν περάσει χρόνια από τότε που βάλαμε τέλος σε αυτήν την κηδεμονία. Από πότε αποφασίζει η γραφειοκρατία για ένα χώρο λατρείας και παίρνει αποφάσεις για ένα τζαμί μας; Δεν έχετε πολιτική βούληση; Εσείς δεν διοικείτε τη χώρα;

Πραγματικά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη της Αγίας Σοφίας ή οποιουδήποτε άλλου λατρευτικού χώρου; To ονειρευόμαστε ως μέλη αυτού του έθνους, ως πολίτες αυτής της χώρας και ως μουσουλμάνοι.

Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί έπειτα από κατακτήσεις και προσευχές. Όπως οι προηγούμενες θετικές ή αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξαν τη στάση μας για την μαντίλα, έτσι και σήμερα δεν περιμένουμε την απόφαση για την Αγία Σοφία να τη λάβει το ΣτΕ».

(φωτο:eurokinissi)