• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άνοιξε η αυλαία της οθωμανικής φιέστας για την Άλωση – Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιξε η αυλαία της οθωμανικής φιέστας για την Άλωση – Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία; (ΒΙΝΤΕΟ)

agia sofia ekklhsia
Οι τουρκικές «φιέστες» για την πτώση της Βασιλεύουσας αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα αργά το απόγευμα.

Πιο προκλητικοί από ποτέ, οι Τούρκοι φροντίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο να δείξουν πόσο…χαρμόσυνη είναι η σημερινή μέρα για αυτούς.

Μία αποφράδα μέρα για τον απανταχού ελληνισμού, που όμως χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές φιέστες, τις ισλαμικές προσευχές και τις επικλήσεις στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Τον…χορό των προκλήσεων σήμερα ξεκίνησε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το προεδρικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη.

Σκάφη με τουρκικές σημαίες στον Βόσπορο, πέρασαν μπροστά από το Τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο Χούμπερ και ο Ταγίπ Ερντογάν τα χαιρετούσε από το μπαλκόνι, έχοντας δίπλα του ένα μικρό αγόρι.

Μάλιστα οι Τούρκοι απαθανάτισαν το μικρό αγόρι δίπλα στον Ερντογάν να χαιρετάει στρατιωτικά, με τον «σουλτάνο» να χαιρετάει τον συγκεντρωμένο στολίσκο.

«Συγχαίρω την 567η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που είναι μια από τις πιο μεγαλοπρεπείς νίκες στην Iστορία, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας εποχής και το άνοιγμα μια άλλης. Μνημονεύω τους ήρωές μας που έκαναν αυτή τη γη πατρίδα μας, με σεβασμό και με την ευλογία του Θεού», ήταν το μήνυμα του “σουλτάνου”

Δυστυχώς όμως οι προκλήσεις, λόγω της ημέρας, δεν σταματούν εδώ.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει ανάγνωση του κορανίου στο οθωμανικό παλάτι «Τοπ Καπί» , ενώ θα ακολουθήσουν μία σειρά από φιέστες στις οποίες θα συμμετέχει και η μπάντα του τουρκικού στρατού.

Στην κορύφωση του θλιβερού σόου, αναμένεται να διαβαστούν ισλαμικές προσευχές στην Αγία Σοφία, ενώ τον τελευταίο λόγο για τον έχουν ειδικά διαμορφωμένοι προτζέκτορες που θα προβάλλουν μπροστά από την Αγία Σοφία σκηνές από την Άλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20:53 ο Ερντογάν θα απευθύνει μέσω βίντεο διάγγελμα στο συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από την Αγία Σοφία.

Γρίφο αποτελεί το ακριβές περιεχόμενο του διαγγέλματος από τον “σουλτάνο”, δίχως να αποκλείονται οι αναφορές σε τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάτι που θα συνιστούσε υπέρτατη πρόκληση, αλλά συνάμα θα ευχαριστούσε μία μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του.

(φωτο:video screenshot)