• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΙΣΛΑΜ
  • Ανησυχία για τα εξαφανισμένα παιδιά στην Σουηδία, φόβοι για απαγωγές με σκοπό τον γάμο

Ανησυχία για τα εξαφανισμένα παιδιά στην Σουηδία, φόβοι για απαγωγές με σκοπό τον γάμο

Οι μετανάστες μαθητές που δεν επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πιθανό να έχουν παντρευτεί,

προειδοποιούν οι σουηδικές αρχές και οι ΜΚΟ, και κάνουν λόγο για έλλειψη πρωτοβουλιών με στόχο την εξάλειψη του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ο αριθμός των κλήσεων στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που γίνονται οι καταγγελίες για γάμους παιδιών και απαγωγές με σκοπό το γάμο στη Σουηδία αυξήθηκαν από 61 το 2014 σε 165 μέχρι στιγμής το 2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ της σουηδικής ραδιοφωνίας.

Η πραγματική έκταση του προβλήματος παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, δεδομένου ότι κανένας οργανισμός δεν είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τους αγνοούμενους νέους.

Οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ υποψιάζονται ότι μερικά από τα παιδιά που δεν εμφανίστηκαν μετά την περίοδο των διακοπών στο σχολείο έχουν πράγματι παντρευτεί στις πατρίδες των γονέων τους.

Η Κριστίνα Μαλμκβιστ, εμπειρογνώμονας της Εθνικής Ομάδας Αξιολόγησης Ικανότητας, υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός των υποθέσεων γάμων και απαγωγών παιδιών που δεν έχουν αναφερθεί υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό αυτό των κλήσεων προς το κέντρο υποστήριξης.

Η Αζάμ Καράι, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Δίκτυο Γυναικών», ζήτησε μια ολοκληρωμένη εθνική χαρτογράφηση των μαθητών που αγνοούνται, ώστε να είναι σε θέση να αναλύσουν τα δεδομένα και να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί αυτό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και του Κόμματος των Πρασίνων ΓκουστάΒ Φριντολίν, η σουηδική κυβέρνηση έχει επενδύσει φέτος σε αυστηρότερα μέτρα κατά αυτών των «εξαφανίσεων» μαθητών. Μεταξύ άλλων, οι διευθυντές σχολείων κλήθηκαν να αναφέρουν τις απουσίες. Σύμφωνα με τον Φριντολίν, αυτό θα βοηθήσει στον να εντοπιστούν οι μακροχρόνιες απουσίες και θα δημιουργήσει μια βάση για μια εθνική έρευνα.

Ο γάμος παιδιών απαγορεύεται αυστηρά σύμφωνα με το σουηδικό δίκαιο, ωστόσο, έρευνα του Σουηδικού Γραφείου Μετανάστευσης το 2016 έκανε λόγο για τουλάχιστον 132 περιπτώσεις γάμου παιδιών ως αποτέλεσμα της κρίσης των μεταναστών το 2015.

Από Sputnik

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu