Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρουσία αρχιερέων, των υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, κληρικών και λαϊκών.
Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων.
Τελετάρχης ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.
«Εύχομαι οι μορφές των αγίων μας να φωτίσουν όλους μας, να μας βγάλουν από τις δυσκολίες, τα προβλήματα και να μας καθοδηγήσουν με τον τρόπο που αυτοί μας υποδεικνύουν, ώστε να επιτύχουμε μέσα στον αγώνα μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την τέλεση της Ακολουθίας.
«Η μεγαλύτερη ανάγκη της πατρίδας μας, του λαού μας, μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, είναι η αγάπη, η συνεννόηση, η ένωση. Να κοιτάξουμε ποια είναι τα λάθη μας και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε δύο μεγάλα όπλα πνευματικά, τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό. Ας αγκαλιάσουμε αυτές τις δύο δυνάμεις και θα δούμε ότι ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και η ζωή γίνεται πιο όμορφη, με σκοπό, περιεχόμενο και αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους υγεία -σωματική και πνευματική- και φώτιση από τους Αγίους Αποστόλους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακόμα ένα δείγμα πως η Ανατολή έχει πάρει την ανηφόρα και η Δύση την κατηφόρα
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
Κύρια Θέματα

















