Η βρώμικη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα όργια στην Καθολική Εκκλησία που το Βατικανό προσπάθησε να αποκρύψει

Στις 30 Οκτωβρίου 1501, συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα όργια στην ιστορία του Παπισμού, γνωστό και ως “Το Όργιο με τα Κάστανα”.

Πλησίαζαν μεσάνυχτα, και ενώ οι περισσότεροι κληρικοί της Ρώμης προσεύχονταν, στο Palazzo Apostolico – επίσημη κατοικία του Πάπα – διαδραματιζόταν μια εντελώς διαφορετική σκηνή. Ο γιος του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’, καρδινάλιος Κάισαρας Βοργίας, οργάνωσε ένα δείπνο ακολασίας, στο οποίο έπαιρναν μέρος 50 γυμνές πόρνες πολυτελείας.

Η νύχτα αυτή ήταν τόσο ακραία, που όλοι οι λόγιοι του Καθολικισμού προσπάθησαν να αποκρύψουν με νύχια και με δόντια.

Αρχικά τα νεαρά κορίτσια χόρευαν γυμνές μπροστά στους καλεσμένους – γιατί ο Πάπας πάντα απολάμβανε το γυμνό θέαμα – και επιδίδονταν σε ομαδικές σεξουαλικές πράξεις.

Μετά το δείπνο ο Καίσαρας πήρε τα κηροπήγια από το τραπέζι και τα τοποθέτησε στο πάτωμα. Στη συνέχεια, σκόρπισε κάστανα στο πάτωμα και ζήτησε από τις γυμνές πόρνες να πέσουν στα τέσσερα και ν’αρχίσουν να τα μαζεύουν μπουσουλώντας ανάμεσα στα κηροπήγια. Οι θαμώνες, αλλά και ο Πάπας με τα παιδιά του, παρακολουθούσαν το θέαμα.

Όπως ήταν αναπόφευκτο, μετά από την κατανάλωση τόσου αλκοόλ, το δείπνο μετατράπηκε σε ομαδικό όργιο. Μάλιστα ο Πάπας ανακοίνωσε ότι θα προσέφερε έπαθλα σε όποιον από τους καλεσμένους κατάφερνε να συνευρεθεί με τις περισσότερες πόρνες, με τους υπηρέτες να κρατάνε τα πρακτικά για τις επιδόσεις τους.

Οι δε κοπέλες, έλαβαν ως αμοιβή πλουσιοπάροχα δώρα, όπως ολομέταξα ρούχα και πολυτελή παπούτσια.

Μεταγενέστεροι συγγραφείς εμπλούτισαν ακόμα περισσότερο την ιστορία, αναφέροντας ότι ο Πάπας μοίρασε βραβεία στους συνδαιτυμόνες του που εκσπερμάτισαν τις περισσότερες φορές, καθώς έτρεφε ιδιαίτερο θαυμασμό για την αρρενωπότητα, την οποία εξίσωνε με την εκσπερμάτωση.

Η ιστορία αυτή έχει αμφισβητηθεί από αρκετούς καθολικούς σχολιαστές. Ο πλέον ένθερμος υπερασπιστής του Πάπα, που αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του για να συγκεντρώσει στοιχεία και να ανατρέψει την ιστορία αυτή είναι ο Πίτερ Ντε Ρου, ο οποίος εξοργίστηκε τόσο πολύ από τις ιστορίες περί σεξουαλικής ακολασίας και συνέγραψε το εγκυκλοπαιδικό του έργο “Material for a History of Pope Alexander VI, His Relatives and His Time”.

Αλήθεια ή όχι, η ιστορία με το “Όργιο με τα Κάστανα” αποτυπώνει με τον πλέον εύληπτο τρόπο την παρακμή του θεσμού του Ποντίφικα επί Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’, καθώς, όπως φαίνεται, ακόμα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, o Ροντρίγκο Βοργίας (το όνομα του πριν γίνει Πάπας) παρέμεινε αυτός που ήταν και στην κοσμική του ζωή, χωρίς να ενταχθεί στο πλαίσιο που του επεφύλασσε ο ρόλος του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’ απέκτησε αμέτρητα νόθα παιδιά. Ακόμη και αν δεν συμμετείχε ενεργά στο όργιο, διατηρεί μέχρι και σήμερα το ρεκόρ πατρότητας περισσοτέρων παιδιών από οποιονδήποτε άλλο Πάπα.

(perpetual – φωτο:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί