Η Αίγυπτος θα αφήσει κλειστά τα τεμένη της μέχρι να τελειώσει το ραμαζάνι

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα κρατήσει κλειστά τα τεμένη σε όλη τη χώρα λόγω κορωνοϊού και κατά την ιδιαίτερα σημαντική περίοδο των δέκα τελευταίων ημερών του Ραμαζανίου για τους μουσουλμάνους.


Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου, διαψεύδοντας φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο. Η Αίγυπτος διατηρεί μέχρι σήμερα όλους τους λατρευτικούς χώρους των τζαμιών και των Κοπτικών Εκκλησιών κλειστούς, από τα μέσα Μαρτίου, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μετά το ραμαζάνι χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό
Με δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ένα παράθυρο χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ύστερα όμως από την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα και ίσως μετά και την τριήμερη εορτή τους που θα σημάνει και τη λήξη του Ραμαζανίου.

Σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνεται και η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ιδιαίτερα στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, με μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα των ξενοδοχείων κατά 50%. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων στις 7 Ιουνίου.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί