Η Πάτερσον, σύμφωνα με το pinknews, ήταν μέλος της Εκκλησίας Λάνσινγκ Τάμπερνεηκλ στο Δυτικό Σάσεξ, στην οποία βρισκόταν ο αιδεσιμότατος Μαξ Ντόναλντ, όταν εκείνη ήταν 14 ετών.
Στα 19 της, το 1990, έμεινε άστεγη και ο Ντόναλντ, που ήξερε ότι η έφηβη ήταν ευάλωτη, της ζήτησε να μείνει μαζί με εκείνον και τη γυναίκα του.
Η Πάτερσον είπε ότι ο ιερέας γνώριζε ότι είναι ομοφυλόφιλη και πως -σύμφωνα με όσα έμαθε στην ευαγγελική εκκλησία- το να είσαι ομοφυλόφιλος, σήμαινε ότι πας «κατευθείαν στην κόλαση».
Ο Ντόναλντ στην αρχή την έστειλε για «θεραπεία», αλλά όταν είδε ότι αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, επιδόθηκε στην κακοποίησή της επί τέσσερα χρόνια, με σκοπό να τη «γιατρέψει».
Η κακοποίηση ξεκίνησε σταδιακά, όπως διηγείται η Πάτερσον:
«Ήμουν στο κρεβάτι και ερχόταν στο κρεβάτι μου με μία κούπα καφέ, καθόταν δίπλα μου, ακουμπούσε τα μαλλιά μου και έλεγε πως “θέλουμε να σε φροντίσουμε”. Στη συνέχεια βρισκόμασταν στο σαλόνι και μου έπιανε το χέρι».
Όπως εξιστορεί η Πάτερσον, «ένιωθα μπερδεμένη, αλλά έλεγα μέσα μου ότι είναι πάστορας άρα πρέπει να τον εμπιστευτώ. Ένα βράδυ ήμουν μπροστά στο ψυγείο, με άρπαξε και με φίλησε στα χείλη. Έκανα πίσω, αλλά με διαβεβαίωνε ότι νοιάζεται για μένα».
Σύντομα η κακοποίηση εξελίχθηκε σε βιασμό.
Μάλιστα ο Ντόναλντ, της έλεγε ότι ο βιασμός «ήταν εντάξει σύμφωνα με τον Θεό» και πρόσθεσε: «Θεωρούσα ότι βρισκόταν πιο κοντά στον Θεό από οποιονδήποτε. Ήμουν εύθραυστη όταν μετακόμισα εκεί και έτσι, έμεινα».
Τελικά, σε ηλικία 23 ετών, εκμυστηρεύτηκε το γεγονός και ενώ αρχικά την πήραν μακριά από τον ιερέα, στη συνέχεια την έστειλαν πίσω. Με το που επέστρεψε, αναγκάστηκε να «ομολογήσει» ότι διέπραξε μοιχεία με τον πάστορα μπροστά σε όλη την ενορία.
Ο Ντόναλντ στη συνέχεια ομολόγησε και ο ίδιος τη μοιχεία και εγκατέλειψε την εκκλησία ενώ πέθανε το 2010.
Η Πάτερσον είχε προσπαθήσει να μιλήσει σε διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις για το βίωμά της αλλά την αγνοούσαν, κάτι που την απέτρεψε και από το να απευθυνθεί στην αστυνομία.
(Sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο υπουργός Εσωτερικών της Γουατεμάλας αποπέμπεται μετά την απόδραση 20 μελών της συμμορίας Barrio 18
- Οι εξελίξεις στον τομέα των drones στο επίκεντρο της επίσκεψης Ν. Δένδια στο US Naval War College
- Αγνοεί τις πιέσεις των ΗΠΑ ο «Δράκος» και συνεχίζει να κοιτά προς Ρωσία
- Μουντιάλ 2026: Απειλές του Τραμπ να… αλλάξει τις πόλεις όπου θα γίνουν οι αγώνες για λόγους ασφαλείας
- Οι φωτογραφίες της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από το γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο
- Ψηφιακές υποχρεωτικότητες λόγω… φοροδιαφυγής: Τι φέρνει το 2026
- Καλαμάτα: Την Κυριακή θα απολογηθούν οι δύο 22χρονοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του διπλού φονικού
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός – Είχε αφαιρέσει ηλεκτρικό πατίνι, χρήματα και προσωπικά έγγραφα
- Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο στην επαρχία Εσκισεχίρ
- Μαδούρο: «Όχι στα πραξικοπήματα που υποκινούνται από τη CIA»