Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, αύριο ο πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να απευθύνει μήνυμα στους πιστούς, λόγω της κατάστασης της υγείας του.
Ο ποντίφικας παραμένει στον δέκατο όροφο της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης και -όπως έγινε την περασμένη Κυριακή- πρόκειται να αποσταλεί στα μέσα ενημέρωσης, μόνον γραπτό κείμενο με το μήνυμα του Φραγκίσκου.
Η απόφαση αυτή οφείλεται, προφανώς -όπως έχουν τονίσει οι θεράποντες γιατροί- στο ότι ο Αργεντινός πάπας πρέπει να αποφύγει να εκτίθεται στο κρύο, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας του.
Μέρος του Τύπου, τις περασμένες ημέρες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο πάπας Μπεργκόλιο να χαιρετήσει, έστω πίσω από το τζάμι του δωματίου του, τους πιστούς που προσεύχονται για την ίασή του. Τελικά, όμως, υπερίσχυσε η άποψη της ιατρικής ομάδας του, η οποία θεωρεί ότι απόλυτη προτεραιότητα, στην φάση αυτή, είναι να μπορέσει να ξεπεράσει την διπλή πνευμονία που του έχει διαγνωστεί.
H αίθουσα τύπου του Βατικανού, τέλος, έκανε γνωστό ότι ο Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα.
ΑΠΕΜΠΕ,Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη -EPA-ANSA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί
- Εντολή Πούτιν για τις πυρηνικές δοκιμές! «Οι ΗΠΑ έκαναν ασκήσεις για πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία», vid
- Βεντέτα στην Κρήτη: Συνελήφθη συγγενής του νεκρού στο μακελειό των Βοριζίων
- Εμφανίστηκε ξανά η «ομάδα των 11» στη ΝΔ με ερώτηση για τις αυξημένες τιμές στο ρεύμα
- Γ. Παπανδρέου για τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Ηχηρό μήνυμα ελπίδας»
- Α. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μου φωνή»
- Ξεκινά η δεύτερη φάση των μετεγγραφών φοιτητών – Μέχρι πότε θα διαρκέσει









