Φιλοδοξούν να φτιάξουν άγαλμα του Ιησού Χριστού που θα ξεπερνάει σε μέγεθος ακόμα και εκείνο του Ρίο ντε Τζανέιρο! – BINTEO

Το ρεκόρ ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει χώρα!

Η κωμόπολη του Ενκαντάντο στην πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σολ στη Βραζιλία θέλει να κατασκευάσει ένα άγαλμα του Μεσσία, μεγαλύτερο από εκείνο του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Χριστός Προστάτης θα έχει ύψος 43 μέτρα, ενώ το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο υψένεται στα 38 μέτρα.

Η κατασκευή του αγάλματος ξεκίνησε το 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με τους υπεύθυνους για την ανέγερσή του να ελπίζουν πως θα ανοίξει για το κοινό τον Δεκέμβρη του 2021.

Η μικρή πόλη των 20 χιλ. κατοίκων κατάφερε να συγκεντρώσει 350 χιλ. δολάρια σε δωρεές από επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει κρατική επιχορήγηση για την ολοκλήρωση του έργου.

Μάλιστα, σε αντίθεση με το άγαλμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Χριστός Προστάτης θα είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες, με τους πιστούς να μπορούν να ανέβουν στο στήθος του αγάλματος, σε ύψος 34 μέτρων από τη βάση του.
Οι αρχές του Ενκαντάτο περιμένουν πως η κατασκευή θα γίνει γρήγορα δημοφιλής προορισμός, με τουλάχιστον 10 χιλ. επισκέπτες να φτάνουν στην περιοχή για να δουν από κοντά το τεράστιο άγαλμα του Ιησού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με ύψος 43 μέτρα, ο Χριστός Προστάτης θα γίνει το δεύτερο σε μέγεθος άγαλμα του Χριστού στον κόσμο, μετά εκείνο του Χριστού Βασιλέα στο Σβιμποτζίν της Πολωνίας που ανέρχεται στα 52 μέτρα μαζί με τη βάση.

(sputniknews – φωτο: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί