Ο ιστορικός ρόλος της Θεσσαλονίκης ως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, αλλά και οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες, αναδείχθηκαν κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού European Council of Religious Leaders (ECRL), σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο, με κεντρικό θέμα «Ο ρόλος των διαθρησκευτικών ενεργειών στην ενδυνάμωση της κοινωνικής και κοινοτικής συνοχής», διοργανώθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται, δε, στο Κοινοτικό Κέντρο της ΙΚΘ.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι ένα ευρωπαϊκό διαθρησκειακό συμβούλιο για τη συνεργασία μεταξύ ανώτερων ηγετών θρησκευτικών παραδόσεων που εκπροσωπούνται στην Ευρώπη. Το ECRL είναι ένα από τα πέντε περιφερειακά διαθρησκειακά συμβούλια του παγκόσμιου κινήματος Religions for Peace.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΚΘ, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτισαν: η πρόεδρος του οργανισμού European Council of Religious Leaders, Bishop Kari Alvsvag, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο σοφολογιότατος ραββίνος της ΙΚΘ, Dr. Izhak Dayan, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ και ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μαγγιώρος.
Όλοι υπογράμμισαν τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου ως μέσου για την προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού και του κοινού οράματος για έναν πιο δίκαιο, ειρηνικό και ανθρώπινο κόσμο, αλλά και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα οι θρησκευτικοί ηγέτες για την προώθησή του.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar: Fire and Ash»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
- Διάγγελμα θα απευθύνει ο Τραμπ – Πότε θα συμβεί αυτό
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ενισχύουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, επενδύουμε στις επιλογές των νέων
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









