Έτοιμη η Γαλλία να «σαρώσει» και να βάλει λουκέτο σε δεκάδες τεμένη!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο Ζεράλντ Νταρμαμάν, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα αρχίσει «τις προσεχείς ημέρες» μια «μαζική επιχείρηση» άνευ προηγουμένου εναντίον του αυτονομισμού»,

η οποία θα έχει στο στόχαστρο «76 τεμένη».

«Κατόπιν οδηγιών μου, οι υπηρεσίες του κράτους θα εξαπολύσουν μαζική επιχείρηση άνευ προηγουμένου εναντίον του αυτονομισμού», ανέφερε ο υπουργός μέσω Twitter.

«76 τεμένη τα οποία υπάρχουν υποψίες πως προωθούν τον αυτονομισμό θα ελεγχθούν τις προσεχείς ημέρες και κάποια που θα πρέπει να κλείσουν θα κλείσουν», διεμήνυσε ο ίδιος.

Ο Νταρμαμάν περιέγραψε τη δράση που θα πρέπει να αναληφθεί σε σημείωμά του προς όλους τους νομάρχες της Γαλλίας την 27η Νοεμβρίου, κατά πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro τις οποίες επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον του υπουργού.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο υπουργός θέλει να ελεγχθούν 76 χώροι λατρείας, 16 στην περιοχή του Παρισιού και 60 στην υπόλοιπη Γαλλία.

Από αυτούς τους 76 χώρους λατρείας, οι 18 θα μπουν στο στόχαστρο επιχειρήσεων που θα γίνουν «άμεσα» κατ’ απαίτηση του υπουργού και μπορεί να κλείσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φιγκαρό που επιβεβαίωσαν πηγές προσκείμενες στο υπουργείο, από τους 18 «στόχους» οι τρεις βρίσκονται στον δήμο Σηκουάνα-Σεν Ντενί: ο ένας χώρος λατρείας αψήφησε εντολή δημάρχου να κλείσει, ένας δεύτερος που τυπικά έκλεισε το 2019 συνέχισε να οργανώνει προσευχές, ενώ στην περίπτωση του τρίτου υπάρχει αρνητική εισήγηση της επιτροπής ασφαλείας, αν και δεν έχει αποφασιστεί να κλείσει από το κράτος.

Από τους άλλους 15 χώρους λατρείας, πέντε βρίσκονται στην περιφέρεια του Παρισιού ή κοντά στο Ιλ-ντε-Φρανς και 10 σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η αναγγελία της επιχείρησης καταγράφεται μερικές ημέρες προτού το υπουργικό συμβούλιο να εξετάσει — την προσεχή Τετάρτη — σχέδιο νόμου για την «ενίσχυση των δημοκρατικών αξιών» και την πάταξη των «αυτονομισμών»

Στις αρχές Νοεμβρίου, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Financial Times μακροσκελής επιστολή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην οποία ο αρχηγός του κράτους εξηγούσε πως «η Γαλλία μάχεται εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού, ποτέ εναντίον του ισλάμ».

Ο όρος «αυτονομισμός» αναφέρεται σε φανατικούς ισλαμιστές που δεν επιθυμούν να υπακούουν στους νόμους του γαλλικού κράτους, αλλά σε αυτούς που επιβάλλει ο τρόπος που ερμηνεύουν το ισλάμ.

Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευση της εκπαίδευσης στο σπίτι και την σταδιακή απομάκρυνση ιμάμηδων που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Στη Γαλλία έχουν διαπραχθεί πολυαίμακτες τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια. Τον Οκτώβριο, εκπαιδευτικός αποκεφαλίστηκε από φερόμενο ως ισλαμιστή διότι επέδειξε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί