Όπως μεταδίδεται, από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα τεθεί σε ισχύ στην Ελβετία η λεγόμενη απαγόρευση των καλυμμάτων προσώπου. Ο νόμος αυτός απαγορεύει την κάλυψη προσώπου σε χώρους προσβάσιμους από το κοινό σε όλη τη χώρα. Οι παραβάσεις μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα έως 1.000 φράγκα.
Η απαγόρευση δεν επηρεάζει μόνο τα θρησκευτικά πέπλα προσώπου, όπως η μπούρκα και το νικάμπ, αλλά στρέφεται επίσης κατά της κάλυψης του προσώπου κατά την διάρκεια διαδηλώσεων ή γύρω από αθλητικές εκδηλώσεις. Στόχος του νόμου είναι η αύξηση της δημόσιας ασφάλειας και η προώθηση της ανοιχτής επικοινωνίας, αναφέρει το RT DE.
Ωστόσο, έχουν οριστεί αρκετές εξαιρέσεις. Το κάλυμμα προσώπου παραμένει σε λατρευτικούς και άλλους ιερούς χώρους, για λόγους υγείας, για προστασία από τις κλιματολογικές συνθήκες, ως μέρος των τοπικών εθίμων – για παράδειγμα στο Καρναβάλι – καθώς και για καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές παραστάσεις ή για διαφημιστικούς σκοπούς.
photo αρχείου freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λήξη συναγερμού στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»: Κατέβηκε ο άνδρας που απειλούσε να πέσει στο κενό
- «Η περιοχή με τον δικό της καιρό στη Λιουμπλιάνα» – Ένα έργο τέχνης “ανάσα δροσιάς” το καλοκαίρι – ΦΩΤΟ
- Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
- Συναγερμός στο Νοσοκομείο Ελπίς: ‘Ανδρας απειλεί να πέσει από τον 3ο όροφο
- Την Κυριακή ο Πάπας θα αγιοποιήσει τον 15χρονο «influencer του Θεού»- Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Σοκαριστικό πλάνο! Το Ισραήλ ρίχνει τεράστιο κτίριο στην Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ
- Κι όμως υπάρχει επάγγελμα με 3,6 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας παγκοσμίως! Γιατί “σβήνει” από τον χάρτη
- Εκεί που βρέθηκε ο Μεντβέντεφ δεν βρέθηκε τυχαία! Το μήνυμα που έστειλε ήταν ξεκάθαρο
- Λιβάνιος από Θεσσαλονίκη: «Στις 30/9 θα εγκριθεί ο προγραμματισμός των προσλήψεων για όλο το δημόσιο»
- Είναι 102 ετών και ανέβηκε στην κορυφή του όρους Φούτζι – Ο Ιάπωνας που έσπασε όλα τα ρεκόρ
Κύρια Θέματα

















