Δυναμική γυναίκα κάνει άνω κάτω την Τουρκία! Εκτοξεύει «κεραυνούς» κατά της ισλαμικής Σαρία – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Τουρκία είναι μια κοσμική χώρα. Δεν υπάρχει νόμος της Σαρία στην Τουρκία. Η Σαρία δεν κυβερνά την Τουρκία και ποτέ δεν θα κυβερνηθεί από την Σαρία»

Αυτά φωνάζει η Τούρκος δικηγόρος Feyza Altun συνελήφθη στο Beykoz τη Δευτέρα για υποκίνηση μίσους και εχθρότητας. Τις τελευταίες ημέρες, μοιράστηκε tweets επικριτικά για το Ισλάμ, τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών! Είναι πλέον ελεύθερη αλλά παραμένει υπό δικαστική επιτήρηση. Ο Ολλανδός αρχηγός του δεξιού PVV, Geert Wilders, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Altun, αποκαλώντας την «ήρωα».

Υπήρξε σημαντική προσοχή των μέσων ενημέρωσης γύρω από την Feyza Altun (36), την «Τουρκάλα» δικηγόρο, τις τελευταίες ημέρες λόγω των μηνυμάτων της στο X (πρώην Twitter). Ξ Altun είναι ορκισμένη αντίπαλος του νόμου της Σαρία, του κεντρικού πυλώνα του Ισλάμ.

Η Altun δεν βλέπει την Σαρία ως απλώς ένα θρησκευτικό φαινόμενο αλλά ως ένα «πολιτικό καθεστώς». Συνδέει την Σαρία με «το πνεύμα των Ταλιμπάν που λιθοβολούν γυναίκες». 

«Η Τουρκία είναι μια κοσμική χώρα. Δεν υπάρχει νόμος της Σαρία στην Τουρκία. Η Σαρία δεν κυβερνά την Τουρκία και ποτέ δεν θα κυβερνηθεί από την Σαρία», δήλωσε πρόσφατα η Αλτούν.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media. Το hashtag «Feyza Altun tuk lansın», ή «F*** Feyza Altun», άρχισε να γίνεται τάση στο X, προκαλώντας εκκλήσεις για την σύλληψή της. Ο γενικός εισαγγελέας της Beykoz κίνησε ποινική έρευνα εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένοχη για «ρητορική μίσους» μέσω των tweets της. Ωστόσο, η Altun στήριξε τις δηλώσεις της και αρνήθηκε ότι υποδαύλιζε μίσος.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου ή πώς τις ασκεί, ανεξάρτητα από την θρησκεία», απάντησε μέσω του X. «Σε αυτή τη χώρα ισχύουν σύγχρονοι κοσμικοί νομικοί κανόνες. Η απαίτηση του νόμου της Σαρία αποτελεί απειλή για την συνταγματική τάξη και έγκλημα».

Την Δευτέρα, ο Altun συνελήφθη στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας.  Μια μέρα αργότερα, αφέθηκε ελεύθερη υπό δύο προϋποθέσεις: δεν της επετράπη να ταξιδέψει στο εξωτερικό και πρέπει να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα δύο ημέρες την εβδομάδα, παραμένοντας υπό δικαστική επιτήρηση. Ο γενικός εισαγγελέας της Beykoz αντιτάχθηκε ανεπιτυχώς στην αποφυλάκισή της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NTV.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί