• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δημόσια ομολογία Άγγλου αθλητή: «Δεν υποστηρίζω το “Black Lives Matter” γιατί καίνε Βίβλους. Είμαι άνθρωπος του Χριστού»

Δημόσια ομολογία Άγγλου αθλητή: «Δεν υποστηρίζω το “Black Lives Matter” γιατί καίνε Βίβλους. Είμαι άνθρωπος του Χριστού»

Ο γνωστός παίκτης του κρίκετ, Μπίλι Βουνίπολα, σημείωσε πως δεν υποστηρίζει το κίνημα γιατί αντιτίθεται στις θρησκευτικές του αρχές.

Ο διεθνής Άγγλος παίκτης του κρίκετ Μπίλι Βουνίπολα δεν γονάτισε πριν από το ματς που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, επειδή οι αρχές του κινήματος «Black Lives Matter» αντιτίθενται στα θρησκευτικά του πιστεύω.


Σύμφωνα με το sputniknews, πριν από τον αγώνα της ομάδας του Σάρασενς με την Μπρίστολ, ο Βουνίπολα δεν γονάτισε για να τιμήσει το «Black Lives Matter».

«Αυτά που είδα να γίνονται δεν συμβαδίζουν με τα πιστεύω μου. Έκαιγαν εκκλησίες και Βίβλους. Δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό, αν και είμαι άνθρωπος ιδίου χρώματος, μάλλον, πιστεύω είμαι πιο πολύ άνθρωπος του Χριστού», είπε ο Βουνίπολα.

​Το αγγλικό ράγκμπι πάντως εμφανίστηκε διχασμένο αναφορικά με το τι θα κάνουν με τις διαμαρτυρίες για το «Black Lives Matter». Κάποιοι γονάτισαν, ενώ άλλοι έμειναν όρθιοι φορώντας μπλουζάκια με την επιγραφή «Rugby Against Racism» (= Ράγκμπι κατά του ρατσισμού).

(φωτο:screenshot)