Ο πρεσβευτής Gilad Erdan δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι το Ισραήλ είχε προστατεύσει το τέμενος Al-Aqsa, έναν ιερό τόπο για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ, από τη Χαμάς, λίγες ώρες πριν.
Μοιράζοντας την ομιλία του στο X το βράδυ του Σαββάτου, ο Erdan έγραψε: «Το Ισραήλ υπερασπίζεται το τέμενος Al-Aqsa από πυραύλους της Χαμάς!
«Ακριβώς όπως το ISIS κατέστρεψε τζαμιά, η Χαμάς-ISIS είναι πρόθυμη να ανατινάξει το Al-Aqsa. Για τη Χαμάς, η δολοφονία Ισραηλινών είναι πιο σημαντική από τους ισλαμικούς ιερούς τόπους. Αυτό είπα σήμερα στη Γενική Συνέλευση των “Ηνωμένων Εθνών καθώς έδειξα την αναχαίτιση από τον Σιδηρούν Θόλο ενός πυραύλου της Χαμάς που εκτοξεύτηκε προς το Όρος του Ναού. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που ο ΟΗΕ επέλεξε να προστατεύσει. Απίστευτο!!️»
Israel is defending Al-Aqsa Mosque from Hamas missiles‼️
— Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) December 15, 2023
Just as ISIS destroyed mosques, Hamas-ISIS is willing to blow up Al-Aqsa. For Hamas, murdering Israelis is more important than Islamic holy sites. This is what I said today in the UN General Assembly as I showed the Iron… pic.twitter.com/QNuZ44i7UN
Η ομιλία ξεκίνησε με τον Ερντάν να δηλώνει: «Σήμερα, η Χαμάς απέδειξε ότι η δολοφονία Ισραηλινών είναι ακόμη πιο σημαντική από τη διατήρηση των ισλαμικών ιερών τόπων που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν».
Ο Ερντάν συνέχισε να παίζει ένα βίντεο με σειρήνες να ηχούν στην Ιερουσαλήμ. Δήλωσε ότι οι ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Όρος του Ναού, έναν ιερό τόπο για τις λεγόμενες αβρααμικές θρησκείες που βρίσκεται κάτω από το τέμενος Al-Aqsa.
«Ο Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ αναχαίτισε τον πύραυλο», δήλωσε ο Ερντάν, «και υπερασπίστηκε το τέμενος Αλ-Άκσα από τη Χαμάς… Το Ισραήλ υπερασπίζεται το τέμενος Αλ-Άκσα από τη Χαμάς».
Στη συνέχεια μίλησε στον Αραβικό Σύνδεσμο και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Ρώτησε τις ομάδες: «Αυτόν είναι που επιλέξατε να υπερασπιστείτε; Μια ομάδα γενοκτόνων τρομοκρατών που προτιμούν την τζιχάντ με κάθε κόστος από τους ιερούς τόπους;
«Ακριβώς όπως το ISIS κατέστρεψε τζαμιά, η Χαμάς-ISIS είναι πρόθυμη να ανατινάξει το Al-Aqsa. Τόσοι πολλοί από εσάς είστε πρόθυμοι να τους υπερασπιστείτε, απίστευτο».
(με πληροφορίες από jerusalim post / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Κυρανάκης για το SMS του υπ. Μεταφορών: “Δεν έγινε καμία ανάθεση, δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ”
- Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Τον αποχαιρέτησαν με τη “Συννεφούλα” και το”Ας κρατήσουν οι χοροί”
- Χειροπέδες σε δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Πέλλας
- Μητσοτάκης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού
- Το ΒΙΝΤΕΟ από Γερμανία που δείχνει ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για την Ευρώπη
- Έλον Μασκ: Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, αλλιώς η Ευρώπη θα καταρρεύσει
- ΗΠΑ: Οι εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο θα επαναληφθούν αύριο
- Β. Κικίλιας: 85 χρόνια μετά το «Όχι» θλίβομαι γι’ αυτά που συμβαίνουν με το μνημείο του Άγνώστου Στρατιώτη
- Έπος! Ποδοσφαιριστής πέταξε τη βέρα του στα… αζήτητα για να μπει στο γήπεδο, vid
- Super League: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΛ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









