Οι Μάγισσες του Σάλεμ…

Το 1957 γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της περίφημης δίκης των «Μαγισσών του Σάλεμ», η οποία είχε πραγματοποιηθεί στη Μασαχουσέτη το 1692.

Η δίκη των «Μαγισσών του Σάλεμ» υπήρξε ένα διαβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των ΗΠΑ, που οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ με την κατηγορία της μαγείας.

Έτσι, στις 29 Αυγούστου του 1957, με απόφαση της Βουλής της Μασαχουσέτης, που είχε υπογραφεί από τον Κυβερνήτη της, αποκαταστάθηκε πλήρως η μνήμη των αδικοχαμένων φερόμενων μαγισσών Ann Pudeator, Bridget Bishop, Susannah Martin, Alice Parker, Margaret Scott και Wilmot Redd.

Οι γυναίκες αυτές είχαν απαγχονιστεί το 1692, καθώς είχαν κατηγορηθεί από μερικούς φαντασιόπληκτους νεαρούς για τέλεση μαγείας. Αργότερα, οι ατυχείς γυναίκες κηρύχθηκαν αθώες και οι οικογένειές τους έλαβαν υλική αποζημίωση.

Μα, η σχετική απόφαση της Βουλής της Μασαχουσέτης αποκατέστησε πλήρως τη μνήμη των αθώων αυτών υπάρξεων. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν του αιτήματος του απευθείας απογόνου της Ann Pudeator, Vans Greenslade.

Εν τούτοις, η απόφαση αυτή όριζε ότι οι απόγονοι των καταδικασμένων δεν ήταν εφικτό να ζητήσουν τυχόν οποιαδήποτε αποζημίωση από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Πράγματι, η καταδίκη των περίφημων «Μαγισσών του Σάλεμ» συντελέστηκε την εποχή που τα αμερικανικά εδάφη ανήκαν ακόμη στο Βρετανικό Στέμμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 30/08/1957…

Από Strangepress, ΦΩΤΟ: pexels.com