• Αρχική
  • Άρθρα
  • DARKCULT
  • Αποκρυπτογράφησαν «το γράμμα του Διαβόλου»: Αυτά που λέει διδάσκονται σε πανεπιστήμια

Αποκρυπτογράφησαν «το γράμμα του Διαβόλου»: Αυτά που λέει διδάσκονται σε πανεπιστήμια

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο σκοτεινό διαδίκτυο «dark web» λένε πως βρήκαν το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του μυστηριώδους «γράμματος του διαβόλου», το οποίο έγραψε πριν από τρεισήμισι αιώνες καθολική μοναχή στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι «είχε μπει ο διάβολος μέσα της και κινούσε το χέρι της»! Αυτά που είναι γραμμένα δε, διδάσκονται σε πανεπιστήμια.

Το περιεχόμενό του γράμματος φαίνεται ότι περιέχει σατανικά μηνύματα, ύβρεις προς τον Θεό, ενώ γίνεται και αναφορά στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Το σκοτεινό διαδίκτυο, (dark web όπως είναι ευρέως γνωστό) είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.

Χρησιμοποιείται κυρίως για αρνητικούς σκοπούς. Αποτελείται από τα αποκαλούμενα σκοτεινά δίκτυα ή darknet, συνήθως δίκτυα επικάλυψης, που προσεγγίζονται με συγκεκριμένο λογισμικό και άδειες με την συχνή χρήση πρωτοκόλλων και θυρών που απαντώνται σε μη τυποποιημένες επικοινωνίες.

Το Dark Web έχει απασχολήσει πολλάκις τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία, καθώς αποτελεί μια ακμάζουσα αγορά για ποικίλες παράνομες δραστηριότητες και παράνομους δρώντες.

Ο χρήστης μπορεί να αγοράσει από αυτό τα πάντα, υπηρεσίες hacking, ναρκωτικά, όπλα, εγκληματικές ενέργειες, από ληστεία μέχρι και αναζήτηση πληρωμένου δολοφόνου.

Σύμφωνα δε με την εν λόγω είδηση, κάποιος μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και… «γράμματα του Διαβόλου»!

Στις 11 Αυγούστου του 1676, οι μοναχές του μοναστηριού της Πάλμα ντι Μοντεκιάρο, στο Αγκριτζέντο, βρήκαν την καλόγρια Μαρία Κροτσιφίσα στο κελί της καλυμμένη με μελάνι να κρατάει μια χειρόγραφη επιστολή με ακαταλαβίστικα σύμβολα.

Η ίδια διηγήθηκε πως είχε δώσει μάχη με τα δαιμόνια και όταν την έχασε, ο Διάβολος πήρε τον έλεγχο του σώματός της.

Μέχρις ήμερα κανείς δεν έχει κατανοήσει την πολύπλοκη γραφή του γράμματος.

Την λύση φέρονται να έδωσαν επιστήμονες του Επιστημονικού Κέντρου Λούντουμ της Κατάνια, χρησιμοποιώντας πρόγραμμα υπολογιστή με εξελιγμένο αλγόριθμο, ανάλογο με εκείνα των μυστικών υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι προγράμματα δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ντανιέλε Αμπάτε, το εντόπισαν στο σκοτεινό διαδίκτυο!!!

«Τοποθετήσαμε στο πρόγραμμα το αρχαίο ελληνικό και το λατινικό αλφάβητο, αλλά και το αλφάβητο, το οποίο χρησιμοποιούσε η γερμανική φυλή των Ρούνων και οι Γιαζίντι», τονίζει ο επιστήμονας στην εφημερίδα «La Stampa».

«Επιλέξαμε αυτές τις γλώσσες γιατί θεωρούμε πως η μοναχή Μαρία Κροτσιφίσα τις γνώριζε και ότι επινόησε η ίδια την κρυπτογραφημένη γραφή», πρόσθεσε!

Η «μετάφραση» που έκανε ο αλγόριθμος έδειξε πως το περιεχόμενο του γράμματος, παρότι δεν ήταν πάντα εντελώς κατανοητό, «ήταν πράγματι διαβολικό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αμπάτε.

 «Ο Θεός ήταν επινόηση του ανθρώπου και αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί για κανέναν», αναφέρεται στο γράμμα, σε μία προσπάθεια να δείξουν στους ανθρώπους πως ο Τριαδικός Θεός δεν υπάρχει και όλοι πρέπει να προσκυνήσουν τον άνθρωπο.

Αυτό που αναφέρεται στο γράμμα άλλωστε, διδάσκεται στα «έγκριτα» πανεπιστήμια της Δύσης, τα οποία προωθούν το θετικιστικό-υλιστικό πνεύμα στην ελεύθερη σκέψη.

 Σε άλλο σημείο αποκαλεί τον Θεό, τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα «νεκρά βάρη», προσθέτοντας ότι «ο Θεός νομίζει ότι μπορεί να ελευθερώσει τους θνητούς».

«Ίσως τώρα ο Στύγιος είναι σίγουρος» λέει μια άλλη πρόταση, κάνοντας αναφορά στον Στύγιο ποταμό, ο οποίος στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν ο ποταμός του Κάτω Κόσμου.

Ο Αμπάτε είναι της άποψης πως η εν λόγω καλόγρια γνώριζε πολλές γλώσσες και ως εκ τούτου επινόησε τον γραφικό κώδικά, ενώ συμπληρώνει πως ενδεχόμενα έπασχε από μία μορφή σχιζοφρένειας, η οποία την έφερε σε αυτήν την «διαβολική» κατάσταση.

Ποιος ξέρει! Άλλωστε οι επιστήμονες κρίνουν επιστημονικά και οι ιερείς θρησκευτικά! Κανείς όμως δεν κρίνει ανοιχτόμυαλα!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu