Χαρδαλιάς: Καμία παραχώρηση χώρων για την προσευχή του Ραμαζανιού

Ποια ήταν η σύσταση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προς τους μουσουλμάνους με αφορμή το τέλος του ραμαζανιού.


Στο τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού που δεν θα εορταστεί φέτος όπως τις προηγούμενες χρονιές, λόγω του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Στις 24 Μαΐου ξέρουμε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των Μουσουλμάνων, το Ιντ Αλφιτρ. Φέτος δεν μπορεί να εορταστεί όπως και πέρυσι. Το ίδιο άλλωστε έγινε και με το Πέσαχ αλλά και το Πάσχα. Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, την υγεία των οικογενειών, των φίλων και των αγαπημένων μας προσώπων. Γι΄αυτό και πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αναφέρει από τις 23 Απριλίου ότι δεν θα παραχωρηθούν χώροι από την κυβέρνηση ή τους δήμους, όπως γινόταν στο παρελθόν για να γίνει η προσευχή της λύσης της νηστείας του Ραμαζανιού. Για τα τζαμιά θα ισχύσει ότι και για όλους τους όρους λατρείας. Από την πρώτη στιγμή οι ρυθμίσεις για τους χώρους λατρείας ήταν οριζόντιες για όλους και χωρίς εξαιρέσεις» συνέχισε.

«Έτσι σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 12 Μαΐου ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να βρίσκεται μέσα σε ένα τζαμί καθορίζεται από την αναλογία ανά άτομο, ανά 10 τμ. Για παράδειγμα σε ένα χώρο λατρείας με επιφάνεια 300 τμ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 30 και θα πρέπει να τηρούν την απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Για τους χώρους λατρείας που είναι πάνω από 500 τμ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50. Τα υπόλοιπα μέτρα που τηρούνται είναι τα ίδια για όλους τους χώρους λατρείας.

Βέβαια οι πιστοί μπορούν να βρίσκονται στα προαύλια των πιστών εφόσον θέλουν να συμμετάσχουν στην προσευχή της λύσης της νηστείας, υπό την αυστηρή προϋπόθεση να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Και σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η χρήση μάσκας για την προστασία τους. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί