Αναβάλλεται επ’ αόριστον η περιοδεία του πάπα Φραγκίσκου στην Αφρική – Ανησυχία για την υγεία του

Φούντωσαν ξανά οι φήμες περί παραίτησής του.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανέβαλε σήμερα επ’ αόριστον το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στο Νότιο Σουδάν, λόγω της γοναλγίας από την οποία υποφέρει, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Αποδεχόμενος τις συστάσεις των γιατρών του και για να μην διακυβευτεί η θεραπεία του, ο Άγιος Πατέρας, με μεγάλη λύπη του, αναγκάζεται να αναβάλει το ταξίδι (…) για μεταγενέστερη ημερομηνία» η οποία ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο ταξίδι του ποντίφικα στον Καναδά, που είναι προγραμματισμένο για τις 24-30 Ιουλίου. Η περιοδεία στην Αφρική ήταν προγραμματισμένη για τις 2-7 Ιουλίου και το Βατικανό είχε μάλιστα δώσει λεπτομέρειες του προγράμματός του. Ο Φραγκίσκος σκόπευε μεταξύ άλλων να επισκεφθεί τις πόλεις Κινσάσα, Γκόμα και Τζούμπα.

Ο πάπας υποφέρει από έντονους πόνους στο δεξί γόνατο και από τις αρχές Μαΐου κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με μια πηγή του Βατικανού, υποβάλλεται σε θεραπεία η οποία ήδη «αποδίδει καρπούς».

«Πάει καλύτερα, πονάει λιγότερο, όχι όμως αρκετά για να μπορέσει να ταξιδέψει», είπε η πηγή αυτή, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για χειρουργική επέμβαση.

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί