Ο πάπας Φραγκίσκος ανέβαλε σήμερα επ’ αόριστον το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στο Νότιο Σουδάν, λόγω της γοναλγίας από την οποία υποφέρει, ανακοίνωσε το Βατικανό.
«Αποδεχόμενος τις συστάσεις των γιατρών του και για να μην διακυβευτεί η θεραπεία του, ο Άγιος Πατέρας, με μεγάλη λύπη του, αναγκάζεται να αναβάλει το ταξίδι (…) για μεταγενέστερη ημερομηνία» η οποία ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο ταξίδι του ποντίφικα στον Καναδά, που είναι προγραμματισμένο για τις 24-30 Ιουλίου. Η περιοδεία στην Αφρική ήταν προγραμματισμένη για τις 2-7 Ιουλίου και το Βατικανό είχε μάλιστα δώσει λεπτομέρειες του προγράμματός του. Ο Φραγκίσκος σκόπευε μεταξύ άλλων να επισκεφθεί τις πόλεις Κινσάσα, Γκόμα και Τζούμπα.
Ο πάπας υποφέρει από έντονους πόνους στο δεξί γόνατο και από τις αρχές Μαΐου κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με μια πηγή του Βατικανού, υποβάλλεται σε θεραπεία η οποία ήδη «αποδίδει καρπούς».
«Πάει καλύτερα, πονάει λιγότερο, όχι όμως αρκετά για να μπορέσει να ταξιδέψει», είπε η πηγή αυτή, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για χειρουργική επέμβαση.
(φωτο:vid screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών
- Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον Φαραντούρη: «Να παραδώσει την έδρα του»
- Ο Τραμπ τα έβαλε με τον… «σοφό λαό»: «Τι στο δι@ολ@ έχουν στο μυαλό τους»; – Vid
- Θεσσαλονίκη: Επ’ αόριστον απεργία στις λαϊκές – Μηχανοκίνητη πορεία παραγωγών στα διόδια Μαλγάρων
- Σάρα Πόλσον: Το ξεχωριστό αφιέρωμα στη Νταϊάν Κίτον για τα 80ά γενέθλιά της
- Ποιούς… κάλεσε να εμβολιαστούν ο Θεμιστοκλέους;
- Κ. Χατζηδάκης για μέτρα στήριξης αγροτών: Τα 27 αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί, τα 7 εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
- Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ουκρανών και Αμερικανών στο Παρίσι
- Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, στο 2% στην Ευρωζώνη
- Σοκ στη Γαλλία: 47χρονος υπνοθεραπευτής κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε 14 γυναίκες









