Ο «άγγελος του θανάτου»: Ανατριχίλα στο Ισραήλ με όσα συμβαίνουν στον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να μπει σε καραντίνα καθώς έρχεται το Εβραϊκό Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αυστηρές οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ώστε να γιορτάσει ο καθένας το Πάσχα μόνο με την οικογένειά του. Όπως διαβάζουμε στους Times of Israel “Το Ισραήλ ετοιμάζεται για εφαρμογή καραντίνας λόγω κορωνοϊού από το απόγευμα της Τρίτης στις 16:00 μέχρι […]

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να μπει σε καραντίνα καθώς έρχεται το Εβραϊκό Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αυστηρές οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ώστε να γιορτάσει ο καθένας το Πάσχα μόνο με την οικογένειά του.

Όπως διαβάζουμε στους Times of Israel “Το Ισραήλ ετοιμάζεται για εφαρμογή καραντίνας λόγω κορωνοϊού από το απόγευμα της Τρίτης στις 16:00 μέχρι νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής. Επιπλέον, θα μπορούσε να ανακοινωθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την παραμονή του Πάσχα, απαγορεύοντας όλες τις μετακινήσεις έξω από το σπίτι το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών ΜΜΕ, η απομόνωση θα εμποδίσει τους περισσότερους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν τα σύνορα των δικών τους πόλεων, αν και θα τους επιτραπεί να ψωνίζουν για βασικές προμήθειες στα σύνορα των πόλεων ή των περιοχών τους μέσα στις πόλεις τους.
Μάλιστα η επιλογή του εγκλεισμού των Ισραηλιτών σπίτι τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ανατριχιαστική ομοιότητα με εκείνο το πρώτο Πάσχα, που οι Εβραίοι ήταν κλεισμένοι σπίτι τους και περίμεναν τον άγγελο του θανάτου να περάσει.

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο της Π.Δ. που αναφέρεται στο Εβραϊκό πάσχα μπορούμε να το διαβάσουμε στο 12ο κεφάλαιο της Εξόδου από τον στίχο 1-14.
Διαβάζουμε λοιπόν ειδικά για το πάσχα (=πέρασμα) του Κυρίου, στους στχ 11-14:

Εξοδος. 12,11 οὕτω δὲ φάγεσθε αὐτό· αἱ ὀσφύες ὑμῶν περιεζωσμέναι, καὶ τὰ ὑποδήματα ἐν τοῖς ποσὶν ὑμῶν, καὶ αἱ βακτηρίαι ἐν ταῖς χερσὶν ὑμῶν· καὶ ἔδεσθε αὐτὸ μετὰ σπουδῆς· πάσχα ἐστὶ Κυρίῳ.
Εξ. 12,11 Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα το φάτε• (σημ:το πρόβατο που έχει δώσει εντολή πριν ο Κύριος να φάνε, κάθε οικογένεια ένα πρόβατο) η μέση σας θα είναι ζωσμένη και τα παπούτσια σας φορεμένα στα πόδια σας και τα ραβδιά στα χέρια σας. Θα το φάτε βιαστικά. Αυτό είναι Πάσχα (=Πέρασμα) Κυρίου.

Εξ. 12,12 καί διελεύσομαι ἐν γῇ Αἰγύπτῳ ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ καὶ πατάξω πᾶν πρωτότοκον ἐν γῇ Αἰγύπτῳ ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἐν πᾶσι τοῖς θεοῖς τῶν Αἰγυπτίων ποιήσω τὴν ἐκδίκησιν· ἐγὼ Κύριος.
Εξ. 12,12 Διότι κατά την νύκτα αυτή θα κάνω πέρασμα (Πάσχα) από τη χώρα της Αιγύπτου και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκο της Αιγύπτου από ανθρώπου έως ζώου και θα εκδικηθώ όλους τους θεούς των Αιγυπτίων. Εγώ είμαι ο Κύριος.

Εξ. 12,13 καὶ ἔσται τὸ αἷμα ὑμῖν ἐν σημείῳ ἐπὶ τῶν οἰκιῶν, ἐν αἷς ὑμεῖς ἐστε ἐκεῖ, καὶ ὄψομαι τὸ αἷμα καὶ σκεπάσω ὑμᾶς, καὶ οὐκ ἔσται ἐν ὑμῖν πληγὴ τοῦ ἐκτριβῆναι, ὅταν παίω ἐν γῇ Αἰγύπτῳ.
Εξ. 12,13 Το αίμα αυτό του αμνού στα σπίτια σας, στα οποία μένετε, θα είναι σημείο για μένα. Θα δω το αίμα αυτό, θα σας προφυλάξω από την τιμωρία και δεν θα σας χτυπήσει η θανατική πληγή, όταν εγώ θα χτυπώ την χώρα της Αιγύπτου.

Εξ. 12,14 καὶ ἔσται ἡ ἡμέρα ὑμῖν αὕτη μνημόσυνον· καὶ ἑορτάσετε αὐτὴν ἑορτὴν Κυρίῳ εἰς πάσας τὰς γενεὰς ὑμῶν· νόμιμον αἰώνιον ἑορτάσετε αὐτήν.
Εξ. 12,14 Και την ημέρα αυτή του Πάσχα πρέπει να την θυμάστε πάντοτε. Θα την καθιερώσετε ως εορτή του Κυρίου σ’ όλες τις γενιές σας. Θα την ορίσετε και θα την εορτάζετε ως αιώνιο νόμο.

Σε ανάμνηση λοιπόν αυτού του γεγονότος γιορτάζουν οι Εβραίοι το Πάσχα και την ελευθερία τους που ήρθε με το λουτρό αίματος, γνωστή και ως τελευταία πληγή των Αιγυπτίων. Τραγική ειρωνεία ότι επιλέχθηκε και πάλι για να κλειστούν στα σπίτια τους η αρχή του Πάσχα και ο παραλληλισμός που έκανε ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου με την έξοδο από τις “μοιραίες” μέρες της πανδημίας, προς την ελευθερία.

Μάλιστα χαρακτήρισε τις μέρες μοιραίες, καθότι όπως είπε, θα καθορίσουν αν η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί ή θα κάνει μια στροφή προς το καλύτερο και πρόσθεσε ότι το επερχόμενο Πάσχα δεν θα είναι σαν τις διακοπές του Πουρίμ που σημειώθηκε τότε μια κορύφωση των κρουσμάτων στο Ισραήλ. Ειδικά μάλιστα για την παραμονή του πάσχα θα απαγορευτεί εντελώς η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις 7 το επόμενο πρωί.


Κλεισμένοι μέσα λοιπόν μόνο με τις οικογένειές τους στο Ισραήλ όπως και οι πρόγονοί τους που περίμεναν να περάσει ο θάνατος και να μην τους αγγίξει. Πράγματι η σύμπτωση είναι ανατριχιαστική. Μόνο που τώρα ο θάνατος δεν χτυπά μόνο τα πρωτότοκα, αλλά όσους περισσότερους μπορεί, ώστε να επικρατήσει η Παγκόσμια Αρχή του καταναγκασμού και του ελέγχου των ανθρώπων και να συντελεστεί η τελική εξουσία κι επικράτηση του Παγκόσμιου ηγέτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί