• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση, επιτάφιος ΜΟΝΟ γύρω από τον Ναό! Αλαλούμ με την ώρα της Ανάστασης

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση, επιτάφιος ΜΟΝΟ γύρω από τον Ναό! Αλαλούμ με την ώρα της Ανάστασης

Παγιώνονται καταστάσεις... Τι είπαν Μητσοτάκης-Ιερωνύμος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και αφού είχε προηγηθεί το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω ότι ότι θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», προσέθεσε.

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το ναό».

Η Εκκλησία προτείνει περισσότερα άτομα εντός του ναού, με τις απαραίτητες αποστάσεις, υπαίθριες ακολουθίες και Ανάσταση στις πλατείες ή στο προαύλιο των ναών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα επιτραπούν θρησκευτικές τελετές αλλά σε εξωτερικούς χώρους με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων.

Ο Επιτάφιος, θα βγει με περιφορά ΜΟΝΟ πέριξ του ναού.

Η Εκκλησία ζητά επίσης να γίνει Ανάσταση στις 0.00 του Μεγάλου Σαββάτου.

Σύμφωνα όμως με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρόκειται για εκατέρωθεν συμβιβασμούς ώστε να προστατευθούν οι πιστοί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ δεν αποκλείεται φέτος η Ανάσταση να εορταστεί πιο νωρίς, ενώ το άλλο σενάριο κάνει λόγο για εορτασμό της Ανάστασης την Κυριακή του Πάσχα.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για «Πάσχα στο χωριό».