Αίγυπτος – Μεγάλα κοπτικά μοναστήρια κλείνουν από αύριο τις πόρτες τους στους επισκέπτες λόγω πανδημίας

Μόλις τρεις εβδομάδες από την Κυριακή του Πάσχα,

που εορτάζεται ακριβώς την ίδια περίοδο και από την Κοπτική Εκκλησία, μεγάλα κοπτικά μοναστήρια ανακοίνωσαν ότι κλείνουν από αύριο τις πόρτες τους στους επισκέπτες, τουλάχιστον μέχρι την Ανάσταση ή ακόμη και αργότερα, λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις έξι τελευταίες εβδομάδες και μερικά από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κοπτικής Εκκλησίας λαμβάνουν τα μέτρα τους, δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιήσουν τις ιερές ακολουθίες -τουλάχιστον μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα- «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς την παρουσία των πιστών ή επισκεπτών.

Στα μοναστήρια αυτά ανήκει και η μεγάλη Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Ερυθρά Θάλασσα, που από αύριο κλείνει τις πόρτες της «μέχρι νεωτέρας».

Και άλλες μεγάλες κοπτικές μονές στην υπόλοιπη χώρα δηλώνουν ότι θα δεχτούν και πάλι επισκέψεις μόνον μετά την Κυριακή του Πάσχα, στις 2 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας Πατριάρχης Ταουάντρος (Θεόδωρος) Β΄ εόρτασε την Ανάσταση χωρίς την παρουσία πιστών στο μοναστήρι της περιοχής της Νιτρίας, που βρίσκεται μεταξύ Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Τέλος, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Αίγυπτο, να σημειωθεί ότι παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της ‘Ανω Αιγύπτου, στις περιοχές που διασχίζει ο ποταμός Νείλος, από την περιοχή της Κένα μέχρι και το Φαγιούμ, που απέχει 120 χιλιόμετρα από το Κάιρο.

Η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγιεντ, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ότι οι πολίτες απέτυχαν την τελευταία περίοδο να συμμορφωθούν με προληπτικά μέτρα κατά του κορονοϊού και προέτρεψε την τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου, που ξεκινά μεθαύριο, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις άλλες τελετές που προκαλούν συναθροίσεις, για να αποφύγουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα επίσημα 209.677 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 12.405 άνθρωποι κατέληξαν από την αρχή της πανδημίας, οι 43 χθες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί