• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποδοσφαιριστής που έμεινε ανάπηρος βαπτίστηκε Ορθόδοξος στο Άγιο Όρος

Ποδοσφαιριστής που έμεινε ανάπηρος βαπτίστηκε Ορθόδοξος στο Άγιο Όρος

Στο Άγιο Όρος μετέβη την Κυριακή 8 Ιουλίου ο πρώην ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου ο οποίος έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα.

Ο Μιχάι Νέσου τραυματίστηκε σοβαρά στις 10 Μαίου 2011 σε μία προπόνηση της ολλανδικής Ουτρέχτης. Συγκρούστηκε με τον συμπαίχτη του Alje Schut και υπέστη κάταγμα σπονδύλου στην αυχενική μοίρα.

Έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω ενώ στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει παρά μόνο τα βλέφαρά του.’Τελικά άρχισε να μιλάει και σιγά-σιγά άρχισε να κινεί το δεξί του χέρι. Με αυτό μπορεί να χειριστεί το καρότσι του.

Μιχάι Νέσου πριν 3 χρόνια πήρε μία σημαντική για την ζωή του απόφαση την οποία είχε κρατήσει κρυφή μέχρι πριν λίγες ημέρες.Βαπτίστηκε Ορθόδοξος.
«Στα δυόμιση χρόνια από το ατύχημά μου αποφάσισα να βαπτιστώ Ορθόδοξος.

Δεν ξέρω γιατί συνέβη ακριβώς αυτό σε εμένα,αλλά με βοήθησε να ανακαλύψω τον αληθινό μου εαυτό»,δήλωσε ο πρώην αμυντικός στο τηλεοπτικό κανάλι του Πατριαρχείου της Ρουμανίας»Τρίνιτας».

Ο Μιχάι Νέσου,ο οποίος ήταν Πεντηκοστιανός, ομολόγησε πως κατανοεί το ατύχημα που του συνέβη σαν κάτι θετικό:«Ίσως πριν να είχα κάνει ελάχιστα καλά πράγματα και τότε το ατύχημα, ακόμη κι αν εκ πρώτης όψεως ο κόσμος το βλέπει σαν μία τραγωδία, μία κατάρα, μπορεί να μετατραπεί σε μία ευλογία».

Με πληροφορίες από Βήμα Ορθοδοξίας